Urbanisme

Tortosa adjudica les obres d'una tacada

La junta de govern local de Tortosa va adjudicar la setmana passada un paquet d'obres per valor de més de 6 milions d'euros, que començaran a executar-se en pocs dies. Es tracta de la quinzena de projectes finançats amb el fons estatal d'inversió local, i que a Tortosa crearan uns 206 llocs de treball. Les actuacions més destacades són la reforma del carrer Llarg de Sant Vicent, la rehabilitació del parc municipal Teodor González, la nova Casa de la Música i un pàrquing en superfície al barri del Temple.

Tots els projectes que Tortosa finançarà amb el fons estatal d'inversió local estaven previstos al pla d'actuació municipal (PAM), i la previsió del govern de Ferran Bel era fer-los al llarg del mandat. La reforma del carrer Llarg Sant Vicent és l'obra que s'emporta la part més important dels 6,1 milions d'euros, ja que la urbanització d'aquest eix viari de Ferreries té un pressupost d'1,4 milions d'euros. Aquesta actuació consisteix en la renovació de tots els serveis, així com de la calçada, de les voreres i de l'enllumenat públic. A més, també s'inclou el soterrament de tres illes de contenidors i la remodelació completa de la plaça Pius XII, on s'instal·laran bancs i una zona de jocs infantils.

L'Ajuntament també ha adjudicat la construcció de la Casa de la Música, l'edifici que serà la seu de l'escola municipal de música, de la banda municipal i l'Aula de Música Tradicional. El nou edifici costarà uns 800.000 euros i es construirà en un solar municipal del barri del Temple, al costat de l'església dels Dolors. De fet, l'Ajuntament també ha projectat la urbanització d'una plaça nova. La Casa de la Música serà un edifici polivalent de tres plantes, amb un total de dotze aules i una sala d'assaig.

La reforma del parc municipal té un pressupost de 687.000 euros, i inclou millores al llac, la renovació de la zona de jocs infantils, dels bancs i de l'enllumenat. També preveu la senyalització botànica i la millora del sistema de reg i de drenatge, així com la il·luminació i tancament amb vidre de la llotja medieval. L'Ajuntament també ha adjudicat per 320.000 euros les obres d'un aparcament en superfície, amb un centenar de places, al solar que separa els carrers Mossèn Manyà i Enric d'Ossó amb el pont del Mil·lenari, al barri del Temple. Des d'aquest punt també sortirà un carril bici que anirà fins al canal de l'Esquerra de l'Ebre; un vial ciclista que unirà la via verda del Baix Ebre, a través del pont del ferrocarril i del passeig de Ribera, amb el que s'ha de fer en direcció al Delta. Altres adjudicacions del paquet del fons estatal d'inversió local han estat la urbanització dels carrers Major i Portal de Remolins i dels carrers de l'antic escorxador. També cal destacar un conjunt d'obres per millorar diversos espais verds, com la plaça de la Família o el parc de Ferreries Nord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins