Urbanisme

URBANISME

Castelló comprarà en Club Nàutic d’Empuriabrava en tres anys

L’Ajuntament tanca un acord per adquirir l’edifici i 22 locals per 3,5 milions d’euros

Es preveu finançar l’operació amb la venda de vuit finques que té als canals

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries i la propietat del Club Nàutic d’Empuriabrava han signat un contracte d’opció a compra a través del qual el consistori es compromet a adquirir l’edifici i 22 locals comercials de l’entorn per 3,5 milions d’euros en els propers tres anys, segons ha anunciat avui l’Ajuntament en una roda de premsa. . Durant aquest temps, els propietaris no es podran vendre l’espai i mantindran l’import pactat.

L’actual equip de govern preveu finançar l’operació amb la venda de vuit finques residencials que té a la zona dels canals. Es tracta de finques que es van cedir els anys 80 però que mai es van escripturar a nom de l’Ajuntament i ara s’han iniciat els tràmits per fer-ho possible. Fa temps que l’edifici està en venda i l’Ajuntament va encarregar un estudi per determinar l’estat del conjunt que, a més de la icònica torre, també inclou espais i dependències amb activitats i serveis com un gimnàs, un restaurant o una piscina. L’estudi ha conclòs que l’edifici no té danys remarcables i que amb una reforma valorada en uns 200.000 euros es podria utilitzar.

Aquest dimarts, el consistori i la propietat han signat un contracte d’opció a compra de l’edifici principal i 21 finques més que hi ha a l’entorn, en la seva majoria locals comercials per 3,5 milions d’euros. L’Ajuntament pot exercir aquest dret en els propers tres anys i durant aquest període els propietaris es comprometen a no vendre-ho a ningú més i a conservar el preu pactat.

L’acord, però, també permet desistir de la compra, tot i que l’alcalde, Salvi Güell, espera que ben aviat es comencin a fer passos per fer-ho efectiu.

L’equip de govern es dona aquest marge de temps per poder acabar la tramitació per posar-se al seu nom vuit finques que té als canals i que estarien valorades en entre 600.000 i 700.000 euros cadascuna. Són finques residencials que es van cedir al municipi entre els anys 60 i 70 fruit de la creació d’Empuriabrava però que mai es van escripturar a nom de l’Ajuntament. Per poder vendre-les, però, cal fer aquest tràmit que ara ja s’ha endegat.

La voluntat de l’Ajuntament és que l’edifici ubiqui diversos serveis municipals i permeti fer front a les necessitats “presents i de futur” d’Empuriabrava.

També contempla la possibilitat de fer-hi una llar de jubilats i que la piscina o el gimnàs que actualment hi ha siguin d’ús públic, entre d’altres. A més, diu que es podria treure rendiment dels locals comercials i les antenes que hi ha. “Aquest és un edifici emblemàtic i singular per Empuriabrava. Cada cop més gent viu aquí, hi ha uns 8.000 empadronats i de més de 80 nacionalitats amb necessitats diverses”, remarca Güell. .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona