Urbanisme

Mobilitat

Patinets i bicicletes, prohibits als centres d’Olot i Palafrugell

El ple d’Olot aprovarà avui –Junts i ERC tenen majoria– l’equiparació dels anomenats “vehicles de mobilitat personal” –patinets elèctrics, bicicletes, patins i monopatins– i les bicicletes a la resta de vehicles i, per tant, restringirà així la seva circulació pel centre de la ciutat. És a dir, que només podran circular per l’àrea tancada amb pilones durant les hores que aquestes estiguin abaixades o a qualsevol hora si es tracta de veïns de la zona activant-les amb comandament. El regidor de Medi Ambient i Mobilitat, Isaac Crivillés, ha justificat el canvi de l’ordenança que preveu aquesta restricció en la necessitat de protegir els vianants, sobretot infants i gent gran, en el marc del canvi accelerat de la mobilitat que s’està produint. Ell mateix ha afirmat que entén les crítiques dels usuaris de patinets i bicicletes. “Estem a favor dels canvis de mobilitat que comporten aquests vehicles, però tenim el deure d’adaptar-nos a les situacions que es deriven de l’incivisme, de l’urbanisme actual i dels mateixos vehicles”, ha sentenciat. Avui, mitja hora abans del ple, hi ha convocada una concentració d’usuaris dels vehicles de mobilitat sostenible davant de l’ajuntament per manifestar la seva oposició a les restriccions al centre.

A Palafrugell, l’Ajuntament prohibirà, des d’aquesta setmana, l’accés de pas dels vehicles de mobilitat personal i les bicicletes al centre de la vila. Aquesta actuació arriba després de les denúncies veïnals per la dificultat de convivència entre aquests vehicles i el pas de les persones, sobretot perquè es tracta d’uns carrers on hi ha plataforma única per fer-los més amables al trànsit de la gent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Museu d’Història estrena itinerari basat en els escrits de Josep Turon

girona

Reclamen que no treguin el barracó de l’escola perquè és l’únic refugi climàtic

CORNELLÀ DE TERRI

El Bisbat d’Urgell denuncia la suplantació del bisbe Joan-Enric Vives a un vídeo difós a les xarxes

La Seu d’Urgell

Investiguen una empresa nàutica per acumular residus de forma irregular

roses
societat

Impulsen un projecte per reforçar l’atenció a salut mental a zones rurals del Senegal

Barcelona
gastronomia

El ‘hat trick’ d’Albert Adrià

Barcelona
societat

El voluntariat enganxa: “un cop comences, ja no pots deixar-ho”

Una empenta a la pesca

BARCELONA
Ferran Martínez
Patró major de la Confraria de Pescadors de Blanes

“Tenim molta pressió i no se’ns reconeix la feina que fem”

blanes