Urbanisme

CULTURA

La biblioteca García Márquez de Barcelona tancarà tres setmanes per arreglar “desperfectes”

La biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona, premi Mies van der Rohe d’arquitectura i reconeguda com a millor biblioteca del món per la Federació Internacional d’Associacions i Institucions Bibliotecàries (IFLA) l’any 2023, tancarà del 29 de juliol al 18 d’agost per reparar “desperfectes” generats pel moviment de l’edifici i, al mateix temps, generar nous espais, segons fonts de Biblioteques de Barcelona. La previsió és fer uns “treballs de millora” per col·locar uns suports estructurals i generar un nou voladís exterior, a l’entrada de l’equipament. Segons Biblioteques, es busca garantir un “millor control” del moviment de l’edifici que ha generat desperfectes en elements rígids de la façana, com els vidres, on han aparegut esquerdes.

Des de Biblioteques de Barcelona han explicat que aquests moviments són habituals en qualsevol edifici, però amb la nova estructura que es construirà es vol evitar que provoquin desperfectes o patologies, sobretot en els grans finestrals de vidres que té la façana. En segon lloc, es generarà un nou voladís a través dels nous suports. Aquest serà cobert i permetrà col·locar elements expositius i disposar d’un nou espai exterior que es pot fer servir com a escenari per a diferents actes o presentacions. Aquest nou espai serà un nou llindar d’accés a la biblioteca.

La solució tècnica proposada contempla els suports estructurals i un umbracle que quedaran integrats dins del global de l’edifici. A més, s’ha garantit coherència amb l’aspecte general d’aquest. De fet, l’actuació l’ha ideada el mateix equip d’arquitectes del projecte original. Tindrà un cost de 395.117,84 euros. Des de Biblioteques de Barcelona han defensat que les actuacions es portaran a terme a l’estiu, ja que l’afluència d’usuaris baixa en aquesta època. En total es preveuen 13 setmanes d’obra però el tancament només serà de tres. Mentre la García Márquez estigui tancada, al districte hi haurà obertes les biblioteques Poblenou-Manuel Arranz i Ramón d’Alós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Barcelona ofereix cursos d’anglès, francès i alemany per a aturats

Barcelona
societat

En marxa el projecte "Tracta’m bé" a per promoure el bon tracte a les persones grans

calonge i sant antoni
INFRAESTRUCTURES

Autoritzen instal·lar la central solar fotovoltaica ’La Romiguera’ a Montblanc

Montblanc

Pacifiquen el trànsit de diferents carrers del barri de Germans Sàbat

GIRONA

Creen un sistema amb 5G que elimina les interrupcions d’internet

peralada
economia

Les energies renovables, els deures de l’economia catalana

barcelona
SALUT

Pacients de Montcada i Reixac amb ictus estrenen servei integral d’ajuda a domicili

MOntcada i Reixac
religió

La Institució Bíblica Evangèlica de Catalunya (IBEC) distingida amb el Memorial Cassià Just

Barcelona
soceitat

El dispositiu policial a Font de la Pólvora continuarà sense interrupció

girona