Urbanisme

LLORET DE MAR

El tram del passeig de Fenals malmès per la garbinada, a punt per reobrir

El tram del passeig de Fenals de Lloret de Mar tancat a causa dels desperfectes dels temporals marítims es reobrirà dimecres, un cop finalitzades les obres de remodelació. Es tracta del tram sud-oest d’aquest passeig marítim, que estava tancat per motius de seguretat durant l’execució de les obres. El temporal de Garbí que hi va haver el mes de març passat va causar nombrosos desperfectes en el passeig. En concret, es va esfondrar un tram de passeig de 100 mertres i es van trencar cables i canonades. L’Ajuntament de Lloret de Mar va delimitar la zona i en va tancar l’accés per motius de seguretat durant les obres de remodelació.

La reforma, de la qual s’ha fet càrrec el departament de Territori, ha suposat una inversió d’1,6 milions d’euros, aproximadament. Entre d’altres actuacions, s’ha fet una reconstrucció de 300 metres lineals del mur de contenció, la construcció d’una escullera de protecció i la reposició dels serveis públics afectats, com ara el clavegueram i la xarxa d’aigua potable. Encara queda pendent el muntatge i la posada en funcionament de l’enllumenat, així com l’adaptació i la col·locació de les escales d’accés a la platja.

L’abril passat, la Generalitat va aprovar la declaració d’emergència de l’obra, i això va permetre encarregar la licitació dels treballs a Infraestructures.cat. L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, ha assenyalat que “la platja de Fenals i el passeig marítim són un dels principals atractius turístics de la ciutat i és una gran notícia recuperar l’estat de normalitat en una època de màxima afluència”. També ha remarcat que s’ha “ampliat i fet més accessible” la passarel·la a la platja per facilitar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda. El regidor d’Obra Pública, Joan Escalona, ha destacat que era “molt important” poder recuperar el passeig de Fenals en aquesta època de l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El govern diu que tindrà el certificat de ciberseguretat el 2025 i lamenta l’informe de la Sindicatura

MATARÓ
religió

“En 1.000 anys es cometen errors, però tot ajuda a créixer si es reconeix”

barcelona
Palamós

Prohibeixen el bany a la platja Gran per la presència d’un peix agulla imperial

Palamós

Manlleu canvia la caserna de la Guàrdia Civil per habitatge públic

MANLLEU
espai

La missió Polaris s’enlaira per aconseguir la primera caminada espacial privada

barcelona

S’endarrereixen les sancions per no dur l’etiqueta ambiental a la ZBE

Viladecans

Nova condemna per al llibreter neonazi Pedro Varela

BARCELONA
salut

Els oncòlegs es queixen de desgast professional abans del congrés

Barcelona

La piscina municipal redueix els incidents a l’estiu gràcies a l’increment de vigilància

figueres