Els veïns reclamen una altra reforma de la plaça Agustí Querol de Tortosa

L'associació vol comandaments per abaixar els pilons i que es retirin les jardineres i els gronxadors

A falta de bancs, les jardineres circulars de la plaça Agustí Querol fa mesos que han esdevingut el lloc de descans de la gent gran i dels veïns del nucli antic que prenen la fresca. De fet, alguns fins i tot no tenen cap mania i ocupen, també a manera de seient, el tobogan infantil que l'Ajuntament va instal·lar en aquesta plaça, que és el principal punt d'accés a la zona de vianants del carrer Sant Blai. És per això que l'associació de veïns del Centre-Nucli Històric ha reclamat a la seua regidora de barri, Matilde Villarroya, una solució contundent per posar fi al mal ús del mobiliari urbà. També a la «mala imatge» que provoca aquesta situació a la plaça Agustí Querol, segons han denunciat alguns comerciants de la zona.

La reforma de la plaça Agustí Querol que proposa l'entitat veïnal inclouria l'eliminació de les jardineres i dels gronxadors. En aquesta línia, els veïns consideren que els gronxadors de la plaça del Paiolet, que és a pocs metres de la plaça Agustí Querol, són suficients per respondre a la possible demanda de jocs infantils en aquesta zona del nucli antic. De fet, l'altra mesura que proposen els veïns del nucli històric també té un referent a la plaça del Paiolet, ja que suggereixen que l'Ajuntament podria plantar a la plaça Agustí Querol el mateix tipus d'arbres que hi ha a la plaça del costat del pont de l'Estat, ja que en pocs anys han aconseguit fer una ombra molt agradable. En aquest sentit, les últimes obres d'urbanització de la plaça Agustí Querol i de la plaça del Paiolet van fer-se al mateix temps, quan a finals del 2000 van iniciar-se les actuacions per convertir el carrer Sant Blai en una zona de vianants. Amb tot, la plaça Agustí Querol mai ha acabat de convèncer els veïns.

Una plaça difícil

La proximitat de la plaça Agusí Querol a la zona de vianants i al centre comercial, així com la falta de places d'aparcament, ha fet que aquesta plaça siga un punt conflictiu des de la seua última urbanització. L'Ajuntament va instal·lar-hi pilons per evitar els estacionaments, ja que hi havia conductors que hi deixaven els vehicles, fins i tot sense respectar la zona de jocs infantils. A més, el consistori va haver de fer una reordenació de la plaça dos anys després, el gener del 2003, havent de sumar 60.000 euros als 240.000 que Tortosa ja havia destinat a urbanitzar aquest espai. L'actuació urbanística va permetre a l'Ajuntament reobrir l'accés al pont de l'Estat des del nucli històric, després que els veïns i comerciants de la zona recollissin més de tres mil signatures. Això va fer que la part de carrer de la plaça Agustí Querol tornés a tenir dos carrils de circulació, tot reduint-se l'illa de vianants i estretint-se la vorera de la banda esquerra, en direcció al nucli antic. Amb aquella actuació també es van perdre les dues places d'aparcament que hi havia a la plaça Agustí Querol.

Sense aparcaments a Bisbe Aznar

GUSTAU MORENO

Un grup de veïns i comerciants del nucli històric han iniciat una campanya de recollida de signatures amb l'objectiu de rebutjar la decisió de l'Ajuntament de suprimir les places d'aparcament que fins ara hi havia al carrer Bisbe Aznar. Fonts de l'associació Centre-Nucli Històric van dir que entenen les motivacions de la campanya, però que no hi donen suport directe. Amb tot, l'entitat reitera que el consistori hauria de trobar alternatives a la falta d'aparcament al nucli antic. Segons les mateixes fonts, el carrer Bisbe Aznar «quedarà molt bé», i cal entendre que l'eixamplament de les voreres i la conveniència de no carregar amb més pes el vial –al subsòl hi ha la volta de la claveguera del segle XIV i el barranc del Vall– desaconsellen els aparcaments. Fins ara, el carrer tenia un paviment central amb llambordins de pedra de granit i voreres amb pedra de la Cinta, que l'Ajuntament voldria reaprofitar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.