Societat

La Coepa deu nòmines als 32 treballadors que ha acomiadat

La patronal alacantina ha obviat el deure de l'ocupador a l'hora d'aplicar una regulació d'ocupació

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha denunciat que la patronal alacantina, Coepa, no ha pagat la nòmina corresponent als dies treballats de gener i febrer als 32 empleats que ha acomiadat com a conseqüència d'un ERE extintiu, un deute el pagament del qual ha rebutjat garantir mitjançant un document escrit.

Des de Compromís critiquen aquesta actuació per part de la patronal, ja que deixa pendent el pagament a uns empleats que no saben si arribaran a cobrar per un treball que han realitzat.

En aquest sentit, Mollà ha lamentat que “en lloc de donar exemple, Coepa no fa més que fum quan no reconeix els drets amb els quals compten estos treballadors”.

La diputada ha indicat, a més, que els treballadors, tant de Coepa com de Fundació Coepa, van patir l'ERE, que es va aprovar primer el passat estiu amb caràcter suspensiu, sense ser consultats i sense que des de la direcció de Coepa s'hagen assumit responsabilitats pels problemes en la gestió econòmica que s'han desenvolupat en els últims anys i que corroboren exemples com el de la sentència judicial que va declarar nul·les els comptes de 2006 perquè “no eren reals”.

Lamentablement són els treballadors els que han acabat pagant els plats trencats d'aquesta gestió, una situació que han d'aclarir des de la patronal, perquè “no es pot tolerar que els empresaris estiguen demanant esforços als empleats i rebaixes en els seus drets laborals, mentre ells mantenen els seus beneficis i cometen irregularitats com no garantir el pagament dels deutes pendents”, ha afegit Mireia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.