Vallès Oriental

El cinema Alhambra, de la Garriga, avança les obres i ja vol comprar el projector digital

El cinema de la Garriga tornarà a obrir el juliol amb millores tecnològiques

Comptat i debatut, el daltabaix de l’Alhambra de la Garriga, un dels pocs cinemes de poble que queden a Catalunya, haurà durat un any escàs, dotze mesos plens d’ensurts i de desànims que, finalment, s’han convertit en oportunitats que permetran la seva continuïtat amb Josep Maria Miró al capdavant.

De moment, les obres previstes de substitució de la teulada de l’edifici centenari de l’Alhambra s’estan fent al ritme previst. Ara mateix, des de fora, ja es poden veure trams de la nova teulada metàl·lica de la sala del cinema i des de dintre les obres són ben evidents. S’espera que la reforma de la teulada, la conservació del fals sostre, la consolidació perimetral de les parets, les obres d’accessibilitat i ignifugació estiguin enllestides a finals de juny o començaments de juliol.

Per això, la família Miró, que gestiona l’Alhambra des de 1977, ja està preparant la compra dels nous equips tècnics que el cinema necessita: un projector digital, l’equip de so corresponent i una nova pantalla, uns materials que podrien arribar als 55.000 euros. Durant aquest mes de juny des de SOS Alhambra –iniciativa popular de suport al cinema– tornarà a activar la campanya per aconseguir els diners que es necessiten per a l’equipament tècnic. Hi ha encara pendents molts compromisos que falten concretar.

Per això la campanya seguirà fins a l’1 de juliol. En aquests dies s’espera que ja es puguin anunciar les primeres activitats cinematogràfiques i l’Alhambra torni a la vida. La represa de les activitats es farà amb una festa a la plaça de l’església en què s’explicarà la nova etapa d’aquest cine que l’any passat va fer cent anys.

Després s’hauran d’anar perfilant les iniciatives que puguin sorgir des del grup Més Alhambra perquè la sala tingui viabilitat econòmica.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.