Serveis

JOSEP ANTONI FRIAS

ALCALDE D'HOSTALRIC (CIU)

“El Domus no és elitista”

“És un espai obert perquè la ciutadania se'l cregui, se'l faci seu i l'utilitzi creant societats gastronòmiques i participant en els tallers”

“De manteniment, ens costa uns trenta mil euros a l'any, sense comptar els ingressos”

Josep Antoni Frias és l'alcalde d'Hostalric. El va inaugurar i creu que ha de ser un dels motors de la promoció de la vila.

Què pretén el Domus?
Pretén reivindicar els valors de la terra a partir d'un seguit d'experiències enfocades a diferents sectors de la societat, com ara el món de la indústria, els professionals de la restauració i com pot ser el ciutadà de peu o que vol venir a veure l'experiència del producte.
Com és el centre gastronòmic?
Aquest espai, conceptualment i des del punt de vista estètic, pot fer la sensació que és un espai elitista, però no ho és en cap cas. Ha de ser un valor afegit: l'estètica. Això no és un espai elitista, és un espai obert a tothom perquè la ciutadania se'l cregui, se'l faci seu i l'utilitzi creant societats gastronòmiques i participant en els tallers.
Vostè parla de donar-li un impuls. Com?
La part més comercial, materialista, comença a donar fruits. Un operador de Rússia, que porta gent de Rússia des de Calella, ha volgut venir a veure l'espai expressament perquè la valoració que els turistes van fer del centre va ser molt bona. La gent del turisme que ve aquí queda meravellada. Això s'ha d'impulsar perquè el centre és poc conegut.
Quins canvis volen fer en l'exposició?
La idea és reforçar l'exposició, que s'entengui millor el que s'està explicant i complementar l'espai d'interpretació amb productes del país. Ja tenim famílies seleccionades [de productes] i hem d'acabar d'omplir. I són productes que utilitzem per elaborar i fer tallers.
Quant val el manteniment?
Entre personal, calefacció i neteja, uns trenta mil euros a l'any. A això, s'hi ha de restar els ingressos que fem amb els tallers i la venda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia