Societat

L'Audiència confirma la imputació de Sonia Castedo en el “cas Rabassa”

Desestima el recurs d'apel·lació presentat per l'exalcaldessa d'Alacant en què demanava el sobreseïment de la causa

S'investiguen presumptes anomalies del pla urbanístic en el barri de Rabassa, prop del qual es projecta una botiga de la multinacional sueca Ikea

L'Audiència d'Alacant ha confirmat la imputació de l'exalcaldessa Sonia Castedo i dos tècnics d'Urbanisme en les presumptes irregularitats del pla urbanístic Rabassa, que preveia la construcció de més de 13.000 habitatges en 4,2 milions de metres quadrats.

Sonia Castedo, l'exgerent d'Urbanisme Enrique Sanus i la cap del servei jurídic de la Gerència d'Urbanisme d'Alacant, Isabel Campos, havien interposat recursos d'apel·lació en els quals demanaven el sobreseïment del cas Rabassa –una de les peces separades del cas Brugal– per a ells. També sol·licitaven la nul·litat de les intervencions telefòniques que van donar lloc a la investigació de les presumptes anomalies del pla urbanístic en el barri de Rabassa, prop del qual es projecta una botiga de la multinacional sueca Ikea.

En una interlocutòria, l'Audiència d'Alacant exposa que quatre seccions d'aquesta instància judicial –la primera, la segona, la tercera i la setena– ja s'han pronunciat sobre aquestes escoltes i reitera que el moment processal oportú per a la discussió d'aquest assumpte serà en l'obertura del juí oral.

Sobre la petició de sobreseïment, recorda que la instrucció es troba “encara en fase de preparació on es rep declaració als recurrents en qualitat d'imputats com és obligat perquè tinguen les garanties” establides per la llei. Segons l'Audiència d'Alacant, “evidentment ha d'existir un juí o control jurisdiccional enfront d'acusacions infundades” per a “evitar el que es denomina vulgarment pena de banc”. “Però tal juí de transcendència ha de realitzar-se al moment de finalització de la fase d'instrucció, ja que en aquest moment seria prematur pronunciar-se (...)”, indica l'escrit amb data de 6 de març.

Castedo va declarar com a imputada el passat 16 de gener davant el jutge que instrueix les diligències sobre la tramitació del pla urbanístic Rabassa. A més d'aquesta causa judicial, l'exalcaldessa figura també com a imputada en la branca del Brugal per les suposades il·legalitats en el disseny del PGOU d'Alacant.

Les investigacions apunten al fet que tant el pla urbanístic Rabassa com el presumpte tripijoc del PGOU haurien beneficiat el constructor Enrique Ortiz, també imputat en ambdues peces i que va declarar el passat 30 de gener davant el jutge que instrueix el cas Rabassa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia