L'ESCALA (Alt Empordà)

Festa de l'Anxova

Quatre mil degustacions

L'acurat treball dels saladors prestigia l'anxova de l'Escala, que des del 1991 es converteix en l'eix d'una jornada festiva

Sense cap mena de dubte, l'acte cen­tral i més mul­ti­tu­di­nari d'aquesta festa, que arriba a la dino­vena edició, és la degus­tació popu­lar d'anxo­ves que es fa a la platja. I és que l'acu­rat tre­ball dels sala­dors ha fet pos­si­ble que, des del 1991, l'anxova es con­ver­teixi en l'eix d'una jor­nada fes­tiva. Per a aquest ocasió, diu­menge dia 4 d'octu­bre, hi ha pre­vis­tos uns 15.000 filets, que donen per fer unes 4.000 degus­ta­ci­ons, que van acom­pa­nya­des de pa amb tomata i una copeta de vi.

Però a més dels tas­tets que seran acom­pa­nyats per una can­tada d'hava­ne­res i una exhi­bició cas­te­llera, prèvia­ment, demà dis­sabte dia 3, al Museu de l'Anxova i de la Sal, aquest pro­ducte tan pre­uat i de pres­tigi reco­ne­gut arreu, serà l'ingre­di­ent prin­ci­pal que hau­ran de fer ser­vir els par­ti­ci­pants al con­curs gas­tronòmic. Aquest con­curs té com a objec­tiu pro­moure la uti­lit­zació de l'anxova a la cuina. El jurat, en valo­rarà el sabor, la com­po­sició i la cre­a­ti­vi­tat dels plats pre­sen­tats, i a l'endemà diu­menge, a la mitja part de les hava­ne­res, es donarà a conèixer quins han estat els tres pre­mi­ats d'aquesta cin­quena edició. Val a dir que els plats seran expo­sats al públic en gene­ral i els seus cre­a­dors con­vi­da­ran a tas­tar les seves recep­tes.

D'altra banda, val a dir que fins al dia 12 d'aquest mes es fan les jor­da­nes gas­tronòmiques de la cuina del suquet, amb menús espe­ci­als als res­tau­rants de l'Escala.

Degus­tació d'anxo­ves:

4 d'octu­bre, de 2/4 de 12 del matí a les 2 de la tarda, a la platja de L'Escala. Tel. 972 770 603.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.