Societat

Cavalls i caramels pels carrers de Sant Andreu

Prop de quaranta carros i una desena de cavalls muntats participaran diumenge en els tradicionals Tres Tombs del districte barceloní

Un any més, els carrers del districte barceloní de Sant Andreu s'ompliran diumenge de cavalls i carruatges per la festa dels Tres Tombs. Prop de quaranta carros i una desena de cavalls muntats participen enguany en la tradicional cavalcada. Durant el recorregut, els carros de pagès i els traginers acompanyen la carrossa amb la imatge de sant Antoni Abat, juntament amb la guàrdia muntada de la Guàrdia Urbana i les bandes de música. Aquest any, com a novetat, desfilarà una carrossa restaurada dels Bombers de Barcelona. En la cavalcada, que començarà a les dotze del migdia, es faran tres voltes pels principals carrers del barri. Després de la benedicció, començarà la tradicional batalla de caramels. Un any més, es llançaran quilos de caramels al públic des de les carrosses.

Antigament el dia de Sant Antoni Abat es beneïen els animals de granja i els que treballaven al camp, però avui la litúrgia s'ha traslladat als animals de companyia. Les carrosses i els genets recorreran els carrers del barri fins a la plaça Orfila, on moltes persones s'acostaran per tal que els seus animals domèstics siguin beneïts. La desfilada de bandes de música, cavalls i carruatges continuarà pel barri i tindrà la presència de la capella centenària de Sant Antoni Abat.

Tres Tombs

10.30 h. Concentració al carrer Sant Adrià. 12 h, benedicció dels animals i tres tombs.

Altres poblacions també fan la festa

M.J.R.

Després de l'Esquirol, que arrencarà demà la temporada, diverses localitats faran els Tres Tombs diumenge en honor de sant Antoni Abat. Un nombrós públic s'aplegarà diumenge al matí al Barri Antic de Valls (Alt Camp), sobretot vora l'ajuntament, per assistir als Tres Tombs vallencs. Un aspecte a remarcar d'aquesta celebració és, sens dubte, el nombre i la qualitat de carruatges i cavalls que aplega. Enguany la rua estarà formada per 300 cavalleries. El mateix dia també celebraran la festa a Argentona (Maresme). Una trentena de carruatges i uns vuitanta cavalls muntats formaran la rua. Entre els carruatges es podran veure els carros de la Comissió de Sant Antoni Abat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia