Administracions

Poca participació als pressupostos de Cornellà

Només un quatre per cent de les famílies han fet propostes d'inversions per a l'any vinent en la primera consulta d'aquest tipus que s'ha fet al municipi

La petició més repetida dels veïns que han intervingut en la primera fase dels pressupostos participatius de Cornellà del Terri de l'any vinent –ls primers en què s'aplica aquest sistema– és l'asfaltatge de camins i trams de carrers que encara no ho estan. També figuren en la llista d'on destinar els 20.000 euros reservats al procés participatiu la construcció d'un parc de patinatge, la millora de les voreres i de la rotonda de l'entrada nord del nucli de Cornellà i la instal·lació de fustes a l'entorn dels contenidors d'escombraries, entre d'altres. En total, s'havien donat 42 idees, que, un cop seleccionades i agrupades, s'han reduït a les 12 que aquest mes se sotmetran de nou a l'opinió dels habitants del municipi. Cada família podrà proposar dos projectes com a màxim.

Finalistes

L'Ajuntament ha començat a enviar a les cases la butlleta corresponent, a què s'espera que hi hagi una major resposta que en la primera fase, atès que només es van tornar omplertes el 4 % de les que es van enviar (32 sobre 800).

Tot i la baixa participació, l'alcalde, Salvador Coll (CiU-GENT) està decidit a repetir-ho els pròxims anys. “Les eines de participació són essencials per poder fer un poble més plural, per a tothom i amb tothom”, ha manifestat.

Les descartades

Les propostes que no entren en la tria final s'han descartat –han explicat des de l'equip de govern– perquè es tractava de projectes que ja estaven previstos o bé no eren de competència municipal o eren massa cars. Per exemple, s'havia demanat la neteja de totes les lleres del riu Terri (és una feina que ha de fer l'Agència Catalana de l'Aigua) i la construcció d'una piscina infantil i la rehabilitació dels antics pisos dels mestres (el pressupost depassaria els 20.000 euros reservats als pressupostos participatius).

Consens

L'alcalde puntualitza que, si bé és el primer cop que a Cornellà del Terri s'organitzen uns pressupostos participatius, a la pràctica algunes inversions dels darrers anys han estat fruit del consens amb els veïns. Un exemple, explica Coll, és l'arranjament de les parts malmeses per les pluges del camí que mena a Palol de la Farga, al poble de Pujals dels Pagesos.

LA XIFRA

20.000
euros
és la quantitat dels pressupostos de l'any que ve reservada per a la consulta entre els veïns.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia