Administracions

Ampliaran en 1.200 m² la biblioteca de Platja d'Aro i hi situaran l'arxiu

El projecte preveu la construcció d'un nou gran i modern edifici annex a l'actual

El cost voltarà els 2 milions d'euros i es preveu adjudicar-lo la tardor

L'aposta per la zona d'equipaments de la Masia Bas de Platja d'Aro creix amb el projecte de fer un nou, gran i modern edifici per ampliar la biblioteca Mercè Rodoreda. Un edifici que, a més, s'ha d'afegir al projecte del gran auditori .

El regidor d'Urbanisme, Josep Maria Solé, explica que en aquests moments s'està pendent de la revisió que està fent el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona del text revisat del projecte: “Es tracta de validar el pla de treball, que ja està fet, definir els espais perquè treballem perquè sigui una biblioteca moderna i amb els serveis més avançats.” Un cop es disposi d'aquest document, i segons Solé, es procedirà a fer el concurs per a la redacció del projecte arquitectònic. La previsió és que complint tots els tràmits a la tardor es puguin adjudicar les obres d'aquest nou equipament: “La inversió és important perquè pensem que pot voltar els dos milions d'euros, en espera del projecte definitiu i, evidentment, la posada a licitació de l'obra”, destaca Solé.

Un punt important és que en aquest nou edifici també hi haurà l'Arxiu Històric Municipal: “Pensem que cada vegada cal unificar serveis en un mateix edifici especialment si, com és el cas, poden ser complementaris, com és el cas de l'arxiu històric i la biblioteca”. Josep Maria Solé remarca la importància de tenir al centre del nucli de Platja d'Aro un espai d'equipaments com és la Masia Bas. En aquest sentit –vegeu peça– l'Ajuntament demana la col·laboració de la UPC per ajudar a definir com aprofitar-lo.

LA FRASE

És un luxe per al nostre municipi disposar d'aquesta gran zona d'equipaments que és la Masia Bas
Josep Maria Solé
regidor d'urbanisme de castell-platja d'aro

LA XIFRA

2
milions d'euros
és el que es preveu que pot costar el nou edifici que es farà annex a l'actual biblioteca.

La UPC ordenarà l'entorn

El projecte del gran auditori de Platja d'Aro, amb una capacitat per a més de mil persones, continua endavant a la zona de la Masia Bas. La ubicació, segons l'alcalde, Joan Giraut, es manté, si bé el projecte s'ha redefinit. En una primera fase, i segons l'alcalde, el més important és dotar aquesta gran zona d'equipaments d'un pla director que serveixi de model per definir-lo i poder-lo aprofitar-lo en un futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia