Administracions

Turisme

La Cerdanya invertirà 1,6 milions d'euros en projectes de caire turístic

Set municipis es beneficiaran d'aquesta aportació econòmica, la meitat de la qual serà a càrrec de la UE a través dels fons Feder, que gestiona la Generalitat

Un ambiciós projecte de promoció del turisme a la Cerdanya, impulsat pel Consell Comarcal, titulat Posicionament turístic de la Cerdanya. El patrimoni i la cultura com a eixos vertebradors, ha estat escollit per ser subvencionat amb els fons europeus Feder, que tramita la Generalitat. L'aportació de la UE puja aproximadament a la meitat dels 1,6 milions en què està valorada la totalitat del projecte. L'altra meitat és a càrrec del territori, que haurà de buscar recursos per poder executar les inversions abans del 2020, segons la normativa dels Feder.

Les intervencions

Set municipis estan implicats en el projecte: Alp, Bellver, Bolvir, Fontanals, Ger, Isòvol i Puigcerdà. A Alp s'ha previst la rehabilitació del teatre municipal; a Bellver, fer millores al taller d'arts i oficis de Cal Travesseres; a Ger, la recuperació de l'antiga rectoria; a Bolvir, la rehabilitació dels porxos i coberts de can Fanxico, l'antiga masia que és la seu de l'Ajuntament; a Fontanals, un paquet d'actuacions de foment de la cultura; a Puigcerdà, el condicionament d'una nova sala al Museu Cerdà, i a Isòvol, la creació a la rectoria d'All d'un centre d'interpretació de les restes arqueològiques del municipi.

Tots aquests espais –ha explicat el Consell de la Cerdanya– constituiran una xarxa d'equipaments patrimonials d'interès turístic a la comarca que permetrà activar l'economia des d'un entorn respectuós amb el patrimoni i la natura per millorar i adequar infraestructures públiques i generar alhora activitats culturals d'atractiu turístic en els àmbits de la música, el teatre, la cultura popular i les exposicions d'art.

Eines de difusió

Paral·lelament a la infraestructura, en el projecte es preveu la posada en marca d'eines i elements tecnològics d'informació que serviran per generar i difondre les seves activitats, com per exemple, una agenda digital i sistemes d'informació i assessorament en línia. A més –hi afegeixen– la iniciativa permetrà la potenciació dels equipaments patrimonials ja existents a la comarca de la Cerdanya.

LA DATA

2020
és l'any
en què les intervencions previstes en el projecte global s'han d'haver executat.

LA FRASE

Aquest projecte global permetrà que altres projectes municipals molt esperats puguin tirar endavant
Ramon Moliner
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona