Administracions

municipal

Han de tornar la subvenció europea per a la Dinosfera

L'Ajuntament de Coll de Nargó ha fet la devolució de 250.000 euros dels fons Feder després que en una auditoria es va trobar un error en la certificació de les obres de construcció del museu

Un error administratiu durant la certificació de la construcció del museu de la Dinosfera de Coll de Nargó ha obligat l'Ajuntament a tornar prop de 250.000 euros dels fons europeus pel desenvolupament regional (Feder). L'alcalde del municipi, Martí Riera, ha explicat: “Durant l'auditoria que ens van fer van trobar diferents errors administratius; alguns els vam poder arreglar, però un nom i ens ha sortit molt car.”

La construcció del museu es va fer mitjançant un consorci, fórmula que ja no s'utilitza, explica Riera, ja que portava molts de problemes. Segons l'alcalde “la deixadesa” del consorci va portar a aquest error durant la certificació. Riera ha assenyalat: “Hi ha molts ajuntaments en la mateixa situació, la diferencia, és que el nostre objecte de subvenció existeix i està en ple funcionament.”

Riera ha manifestat que “el pagament ja està fet, ja que en ser fons europeus no hi ha ni ajornaments ni fraccionament, s'ha de pagar tot d'una vegada”. L'alcalde ha explicat que per fer front al pagament, s'ha demanat a la Generalitat que els pagaments endarrerits a l'Ajuntament es fessin efectius. Riera hi afegeix: “Amb aquests diners i el romanent de tresoreria del mateix Ajuntament s'ha pogut fer front al pagament.”

La Dinosfera, construïda l'any 2010, ha esdevingut un centre paleoambiental de referència, un espai de més de 500 metres quadrats que permet la divulgació i estudi del valuós patrimoni paleontològic del municipi. A aquest patrimoni, un dels més rics del món, s'hi ha confirmat l'existència de més de mig miler de niuades d'ous de dinosaure, a més d'ossos i petjades. La construcció de la Dinosfera va anar a càrrec del Consorci Paleontologia i Entorn, que estava integrat per l'Ajuntament de Coll de Nargó, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell i l'Associació Amics dels Dinosaures de l'Alt Urgell. La realització de l'equipament va comportar una inversió d'1,1 milions d'euros, finançats pels fons europeus Feder, els departaments de Governació i Administracions Públiques, per mitjà del Puosc, i de Política Territorial i Obres Públiques i el mateix Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona