Administracions

L'Estat invertirà a Ponent 44,75 milions, un 43% menys que l'any passat

El projecte de pressupost general de l'Estat preveu invertir 44,75 milions d'euros a les comarques de Lleida, un 43% menys que els 78,5 milions del 2016. Les principals partides són per a l'A-14, amb 8,19 milions d'euros per a l'enllaç del tram Lleida-Rosselló amb l'A-2, i un milió per al tram Almenar-límit amb la província d'Osca. Pel que fa a l'N-240, el pressupost inclou una partida de 2 milions d'euros per a la duplicació del tram Lleida-les Borges Blanques, una altra de 2,5 milions per a la millora de les interseccions i la reordenació dels accessos a Margalef, i 910.000 euros per a la construcció de rotondes a Juneda, una partida ja inclosa al pressupost del 2016 i que no es va acabar executant. El Segarra-Garrigues rebrà 3,78 milions; el tram de l'N-230 entre Sopeira i la boca sud del túnel de Vielha, 1,41 milions, i la millora de la travessia de l'N-260 a Gerri de la Sal, 870.000 euros. Altrament, el pressupost preveu destinar 7,44 milions a actuacions de conservació i explotació de carreteres; 2,09 milions per a actuacions de seguretat vial, i entre Adif i Renfe invertiran 6,87 milions d'euros, dels quals 1,74 milions són per a millores en la línia d'alta velocitat. A més, els comptes incorporen una partida de 2 milions d'euros per a la decoració i l'equipament del Parador de Turisme de Lleida i una de 2,04 milions, per a l'estació depuradora d'aigües residuals i col·lectors d'Alcoletge.

Altres inversions del Ministeri de Foment a les comarques lleidatanes són els 170.000 euros per a l'església de Santa Maria d'Organyà i els 115.000 euros per al monestir de Santa Maria de Vallbona.

Entre les inversions del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports a la demarcació destaquen els 241.000 euros per a la restauració de la catedral de la Seu d'Urgell, els treballs de restauració de la Seu Vella rebran 20.000 euros.

El Ministeri de l'Interior destinarà 180.000 euros a obres en instal·lacions de la policia a Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona