Administracions

municipal

Les actuacions al barri Cotet de Premià s'hauran d'enllestir l'any que ve

La Generalitat no ha concedit la pròrroga de quatre anys en els terminis d'execució que havien demanat tant Premià de Mar com Premià de Dalt

Les actuacions al barri Cotet –és a dir, als barris de Santa Maria, Santa Anna i Tió que Premià de Mar i Premià de Dalt comparteixen–, emmarcades dins el pla de barris, s'hauran d'enllestir durant el 2018. I és que la Generalitat ha denegat una pròrroga de quatre anys demanada el 2016 pels dos consistoris per tal de poder fer les actuacions de manera esglaonada fins al 2020. Segons els dos municipis, es va demanar aquesta ampliació de terminis “perquè la Generalitat anava una mica lenta a l'hora de poder afrontar els pagaments que li pertocaven”.

“Ara tocarà reorganitzar-nos i fer molta feina per poder mirar d'assolir els objectius”, va manifestar el regidor d'Urbanisme de Premià de Mar, Antoni Subirà (CiU). Del mateix parer es va mostrar l'alcalde de Premià de Dalt, Josep Triadó (PDeCAT), que va qualificar de “repte” el fet d'haver d'abordar les actuacions “en pràcticament un any en lloc de tres”.

La Generalitat va fer públic el 2010 que el barri Cotet havia estat un dels escollits en la setena convocatòria del pla de barris. A través d'aquesta eina, la Generalitat finança el 50% de les rehabilitacions integrals de barris o àrees urbanes per tal de millorar les condicions de vida dels seus habitants, mentre que l'altre meitat l'han d'assumir els ajuntaments. En el cas de barri Cotet, l'import del pla de barris ascendeix a 9,6 milions d'euros a càrrec de la Generalitat i els dos consistoris. La reforma de la plaça de Miquel Martí i Pol i la reurbanització d'alguns carrers són algunes de les obres ja fetes.

LA XIFRA

9,6
milions
d'euros s'invertiran al barri Cotet, a pagar entre els dos ajuntaments i la Generalitat.

LA FRASE

Ara tocarà reorganitzar-nos i fer molta feina per poder mirar d'assolir els objectius
Antoni Subirà
Regidor d'Urbanisme de Premià de Mar

Intervencions pendents d'executar

Ara els dos municipis tenen poc més d'un any i mig per tirar endavant diversos projectes. En el cas de Premià de Mar destaquen la reforma de la plaça de la República, l'adequació d'un local contigu a la biblioteca i l'ampliació del Museu Romà, entre d'altres. A Premià de Dalt, entre les actuacions previstes hi ha l'adequació de la plaça del Mil·lenari, el camí escolar i el gimnàs i la sala polivalent de l'escola Santa Anna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona