Administracions

Municipal

A les Planes estan indignats amb Hisenda

Els expedients del cadastre arriben quan comencen les vacances

El Ministeri d’Hisenda va començar a enviar la setmana passada els 300 expedients que ha obert arran de la revisió cadastral a finques de les Planes d’Hostoles, les al·legacions als quals s’han de presentar abans de quinze dies. El fet que el tràmit coincideixi amb el començament del mes en què més gent fa vacances ha motivat moltes queixes de veïns, així com la indignació de l’Ajuntament, perquè, com que s’han d’argumentar amb documentació tècnica, per a la redacció de les al·legacions es necessita temps i l’ajuda d’experts.

“Mala fe”

L’alcalde, Eduard Llorà (PDeCAT), ha enviat una carta al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, i al delegat del govern espanyol, Enric Millo, en què qualifica l’enviament dels expedients en aquestes dates d’“acte de mala fe deliberada, deslleialtat amb el contribuent i nocturnitat amb traïdoria envers la ciutadania”. En declaracions a aquest diari, Llorà va recordar ahir que l’Ajuntament ja havia actualitzat els valors del cadastre fa quatre anys i que considera la que està fent el ministeri com una demostració que tenen simplement una “voluntat confiscadora”. L’actitud del govern estatal –diu l’alcalde en la carta– constata “l’allunyament del poder estatal respecte de la societat, que és qui paga” i s’afegeix als greuges que Catalunya “està patint a mans d’un estat opressor”.

Els propietaris que decideixin al·legar han de contractar un tècnic perquè els argumenti l’escrit. Com que és molt probable que hi hagi molts tècnics fent vacances, l’Ajuntament de les Planes mirarà d’assessorar els veïns. “Si convé, els nostres tècnics s’hi posaran i ajudarem fins allà on podrem”, va assenyalar Llorà, que va descartar poder atendre tothom si hi ha moltes al·legacions.

LA FRASE

Ho considerem un acte de mala fe deliberada amb nocturnitat i traïdoria
Eduard Llorà
ALCALDE DE LES PLANES D’HOSTOLES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]