Cervelló ha de pagar un deute de 190.000 euros per la brossa

L'Ajuntament de Cervelló haurà d'assumir els 190.000 euros de pèrdua que ha tingut la companyia que recull la brossa del municipi, Coptàlia, en els últims anys. Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme i Serveis Territorials, Marià Sala, aquest dèficit està motivat per una millora del servei. Des que l'empresa va assumir la gestió de la recollida, el 2001, el municipi ha augmentat en 1.200 habitants, per la qual cosa la població se situa en aquest moment en les 8.400 persones. Aquest increment de població ha anat acompanyat, segons Sala, «de millores en el servei», com la substitució de tots els contenidors, l'augment de mitjans per netejar la via pública i l'increment de la freqüència amb què els camions passen per les urbanitzacions. Abans, als barris més allunyats del nucli urbà, els camions passaven en dies alterns. Ara estan dos dies a la setmana sense servei. «Tot plegat ha comportat un deute que com a Ajuntament reconeixem, ja que és normal perquè ha augmentat el servei», assenyala. El regidor hi afegeix que aquest any acaba el termini de la concessió a Coptàlia i s'obrirà, durant el 2010, un altre concurs per adjudicar la recollida de la brossa. «S'ha de pagar el deute abans que finalitzi el contracte», explica Sala, que hi afegeix que l'Ajuntament no valora negativament el servei que presta Coptàlia. Aquesta empresa es va adjudicar el servei per quatre anys i posteriorment el va prorrogar fins que ha arribat als vuit. La propera concessió municipal serà de vuit anys.

El PP ho critica

L'assumpció del deute per part de l'Ajuntament, governat pel PSC, ha provocat les crítiques del PP, que es queixa que l'Ajuntament «hagi de compensar les pèrdues econòmiques de l'empresa privada contractista». Segons els populars, «malgrat la posada a licitació pública i el plec de condicions pactat en el seu dia, Coptàlia argumenta ara, abans de prorrogar el contracte, que les pèrdues obeeixen al fet d'haver contractat personal addicional, haver comprat maquinària, haver pagat assegurances, el lloguer de serveis subcontractats i el rentat de contenidors entre el 2002 i el 2009». Es queixen que el consistori assumeix el deute «sense que l'empresa hagi presentat els documents justificatius que se li han demanat» i consideren que hi ha hagut una mala gestió per part de l'empresa.

Aquesta mesura es va votar en el ple, en el qual el PSC va obtenir el suport d'ERC, que també és a l'oposició. A més del PP i d'ERC, formen l'oposició al PSC els grups de CiU i dos regidors no adscrits a cap partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona