Administracions

Tres morts en dos accidents amb el conductor drogat

Dues de les víctimes són ciclistes que van ser atropellats per un vehicle que va envair el carril contrari a Montbrió del Camp

El segon sinistre mortal va ocórrer a la C-32, quan un cotxe va fer caure una moto

Amb escasses hores de diferència, la xarxa viària catalana ha registrat dos accidents mortals que presentaven un mateix i inquietant patró, com és que alguns dels conductors implicats, concretament dos, van donar positiu en el control de drogues. En tots dos casos, ja han estat detinguts pels Mossos d’Esquadra, acusats, entre altres càrrecs, de conducció temerària i d’homicidi per imprudència.

El sinistre que ha deixat un balanç més tràgic es va produir a les 8.16 h d’ahir, al quilòmetre 8 de la carretera T-310, a l’altura del municipi de Montbrió del Camp, a la comarca del Baix Camp. Segons les primeres investigacions, un cotxe va envair el carril contrari de la via i va atropellar, frontalment, un grup de quatre ciclistes, tots veïns de Riudoms. Dos d’ells, d’edats compreses entre els 50 i els 60 anys, van morir a l’acte a conseqüència de l’impacte, mentre que els altres dos van quedar ferits lleus. El conductor, de 19 anys i resident a Reus, es va constatar posteriorment que anava drogat i va quedar en custòdia policial en espera de passar a disposició judicial acusat de dos delictes de conducció sota els efectes de substàncies estupefaents i de forma temerària i uns altres dos d’homicidi per imprudència greu. Onze patrulles dels Mossos d’Esquadra, quatre ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i dues dotacions dels Bombers de la Generalitat es van desplaçar al lloc dels fets, que van obligar a tallar el trànsit rodat a la carretera durant gairebé quatre hores.

El segon dels accidents va passar dissabte al vespre a l’autopista C-32 al seu pas per Argentona, al Maresme. L’avís, rebut a les 18.45 h, alertava d’una col·lisió al quilòmetre 97,5 de l’autopista entre un turisme i una motocicleta. La passatgera d’aquest últim vehicle, una dona de 34 anys de Barcelona, va morir arran del xoc, mentre que el conductor de la moto va ser traslladat, en estat crític, a l’hospital Germans Tries i Pujol de Badalona.

Diversos testimonis van informar els Mossos que el cotxe havia fet caure la motocicleta, que va impactar contra les tanques de protecció, després de fer un canvi de carril imprudent i de conduir durant una bona estona de manera temerària. Posteriorment, es va donar a la fuga. A partir de la identificació del turisme escapolit, els Mossos d’Esquadra van localitzar el titular al seu domicili, a Sant Adrià de Besòs. El conductor, de 46 anys, va reconèixer els fets i va ser detingut. Al cap d’una estona, li van fer la prova de detecció d’alcohol i drogues i va donar positiu a totes dues. La taxa d’alcoholèmia va ser de 0,31 mg d’alcohol per litre d’aire expirat. L’arrestat passarà, les properes hores, a disposició del jutjat acusat dels delictes de conducció temerària, homicidi per imprudència i lesions per imprudència greu.

Descens de víctimes al juliol

Un total de vint persones van morir, el passat mes de juliol, en accidents de trànsit a les carreteres catalanes, xifra que representa un descens del 26% respecte del mateix període l’any passat, en què el nombre de víctimes es va enfilar fins a 27. Aquest descens es produeix després d’un primer semestre negre, en què hi hagut un augment de la sinistralitat del 42%. Una tendència que fa que el Servei Català de Trànsit (SCT) qualifiqui la situació “d’emergència viària” i davant què ja s’estudien mesures per revertir la situació. A més de reforçar els controls o col·locar més radars, s’estan estudiant iniciatives d’altres països, com ara l’Estat francès, on s’ha acordat la reducció del límit de velocitat en carreteres secundàries o endurir les sancions per als qui parlin pel mòbil mentre condueixen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona