JORDI ARNALL

ALCALDE DE VILAMACOLUM (PSC)

«Vull la variant peti qui peti»

L'alcalde assegura que si no es fa la infraestructura tallaran la carretera. Parla del pla especial dels Aiguamolls, de la C-31 i dels parcs eòlics. No considera que la crisi els hagi afectat tant

–  Em fa un balanç del mandat?
– «Crec que ara estem en el millor moment perquè estem recollint el que hem anat sembrant. Finalitzes els projectes com els havies previst i realment als alcaldes ens agrada.Estem tranquils. Tenim algun tema que hem de solucionar, però les perspectives són bones.»
– Malgrat la crisi?
– «Home, amb la crisi estem més tranquils, tenim menys feina. Menys bogeria. Les coses vénen més tranquil·les. El boom ha estat un desastre. Havia sortit de mare.»
– Us va afectar aquesta pressió urbanística?
– «Bé, més que res, hi havia gent que tenia un hort i semblava que no hauria de treballar mai més pel valor que tenia aquell terreny, i a l'hora de la veritat es va demostrar que aquell pam de terra no valia res. Ha sigut una cosa rara, per estudiar-ho. Imagino que així va ser la febre d'or, no? Que la gent es torna boja i quan s'acaba la borratxera ve la depressió.»
– Però els ingressos deuen haver baixat?
– «Sí, però el nivell d'ingressos no serveix de res perquè com més tens més gastes. És clar, depèn amb què ho gastis. Nosaltres el que hem fet és gastar-nos-ho en ensenyament i hem fet una escola nova, que ens ha costat més de 360.000 euros, una aula d'integració social, una biblioteca. Bé, també hem fet aquest ajuntament nou, capritx de l'alcalde... Ara, si t'ho gastes a fer avingudes més maques, quedes allà mateix. Però aquí tampoc és que s'hagin fet moltes cases, potser parlem de vuit mil euros més abans.»
– L'escola és del que està més orgullós?
– «Sí, segurament sí, tenim una escola que ja voldrien molts pobles tenir-la. Educació ens va ajudar amb 120.000 euros, però nosaltres hi hem apostat i hem fet un esforç molt gros. I ara sí que ho notem amb la baixada d'ingressos perquè s'ha de fer un manteniment.»
– Què li falta per fer?
– «Volem adquirir 24.000 metres quadrats al voltant de l'escola per fer equipament. I vull que es faci la variant de Vilamacolum peti qui peti.»
– Aquest mandat?
– «Tenir-ho lligat, si més no. És un drama que el trànsit passi pel mig del poble. Ho hem explicat vint-i-cinc mil vegades i no hi ha manera que ho entenguin asseguts a la cadira a Barcelona. Al final ho haurem d'explicar perquè ho entenguin bé i serà tallant la carretera. No ho volem fer, però ens hi obligaran. Si és ridícul, són dos milions, però diuen que no tenen diners. Quedo parat de la falta d'agilitat, en un país petit com el nostre. I de tot en culpen la crisi. I per sortir-ne faltarà alguna cosa més que diners.»
– Què faltarà?
– «Hi ha una crisi estructural que s'ha de canviar. El pla d'obres i serveis; pot tenir el mateix tractament algú que vol fer una avinguda que un que vol fer una guarderia? No hi ha ordre ni concert. La Generalitat ha de dir si falta això ja que hi donem un cent per cent de subvenció i prioritzar. No, a un li donen més perquè és del partit; això no porta enlloc. Ha passat sempre.»
– Els parcs eòlics estan d'actualitat. Quina opinió en té?
– «La comarca ens hem unit i hem estat capaços de posar-nos d'acord. En comptes d'estimular això, Medi Ambient al cap de dos dies treu un altre projecte. En comptes d'ajudar, doncs... »
– Què pensa de les crítiques a la C-31?
– «Aquests ecologistes s'han de presentar a les eleccions i si guanyen seré el primer a respectar-ho. Si hi ha unes normes s'han de seguir. El que no pot ser és negar-ho tot sempre.Potser ells representen un 3% de la població i un 97% hi està a favor. Que només se'ls senti amb ells no vol dir que tinguin raó. Si es presenten a les eleccions veurem el suport que tenen.»
– Quedeu fora del pla dels Aiguamolls...
– «No estem d'acord que vingui un partit polític amb idees comunistes i que vulgui expropiar sense pagar unes hectàrees.Hi ha maneres de fer un parc natural, però comprant els terrenys. Hem quedat fora, però no deixarem de donar suport a la resta.»
– Es torna a presentar?
– «No ho sé, segurament sí, però no ho sé encara. Ser alcalde és difícil i en els pobles petits més perquè renyeixes amb algú per una tonteria i pot ser per generacions. Has de ser molt psicòleg.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona