Calonge demana a Costes que faci un emissari per enviar a mar les aigües plujanes
La proposta preveu que es faci aprofitant la construcció d’un dels dos espigons que es faran per estabilitzar la sorra de la platja de Sant Antoni
L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha demanat a Costes de l’Estat que incorpori al projecte dels espigons, que s’hi faran per contenir la sorra, incloure un emissari que li permeti abocar al mar les aigües plujanes del nucli costaner. L’alcalde, Jordi Soler, explica que precisament es vol aprofitar la construcció d’aquest espigó projectat a la zona des Monestri, dins el projecte per estabilitzar la platja de Sant Antoni.
Soler, que a més és el president del Consorci de la Costa Brava, explica que la depuradora de Palamós on va l’aigua plujana disposa d’una capacitat suficient, però justa, pel cabal de tractament actual. L’alcalde recorda que l’increment d’habitatges al seu voltant també obliga a integrar millor la instal·lació, disminuint l’emissió de pudors. I pel que fa a l’emissari, es tracta de reduir progressivament l’aportació d’aigües plujanes i d’augmentar la capacitat d’evacuació al mar de les aigües tractades.
Dos nous espigons
El maig de l’any passat es va firmar el protocol per a la redacció del projecte tècnic dels espigons, tot i que les obres no tenen finançament de l’Estat. Els dos projectes ja estan en la fase prèvia de redacció dels estudis.
La proposta que consta en el projecte és la construcció d’un espigó perpendicular a la línia de costa, a l’altura de la platja des Monestri. El dic es bifurcarà en el seu extrem, en forma de Y, amb un braç en direcció a Sant Antoni i l’altre cap a Palamós. El sistema de contenció de la sorra es complementarà amb un segon espigó, ja dins el terme municipal de Palamós i que també tindrà la punta corbada, per retenir millor la sorra.