Administracions

El jutge obliga l'Ajuntament de Susqueda a donar tota la documentació a l'oposició

El jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona ha donat la raó al regidor de CiU de Susqueda Oriol Ortín, a l'oposició, i ha sentenciat que l'Ajuntament li ha de lliurar tota la documentació que havia demanat al consistori i que fins ara el govern municipal s'havia negat a entregar. El jutge imposa les costes del procés a la part demandada, és a dir, a l'Ajuntament.

En la sentència, el jutge considera que tots els membres de les corporacions tenen dret a obtenir de l'alcalde totes les informacions que són en poder dels serveis de la corporació i són necessaris per al desenvolupament de llur funció. També tenen dret a obtenir còpia de la documentació a la qual tenen accés. El jutge acaba concloent que «és evident que la negativa a facilitar la informació demanada pel regidor recurrent, que d'altra banda no era una petició genèrica o inconcreta sinó perfectament determinada i referida a quatre llicències d'obres, va esdevenir absolutament injustificada i no emparada en cap motiu dels legalments establerts».

L'alcalde, Joan Mercader (JpS), va assenyalar ahir que no està d'acord amb la sentència, i que ara estudiaran si hi recorren en contra, alhora que reiterava que Ortín «fa mal ús» de la informació que se li facilita. En canvi, Ortín va remarcar que «la sentència no fa res més que corroborar el que s'està demanant des de fa tres anys». «És molt trist que el que demani un regidor a principi de mandat hagi de trigar tres o quatre anys», va lamentar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona