Administracions

Aval judicial a un ictus com a accident de teletreball

El jutjat social 3 de Girona atorga la raó a una administrativa municipal a Palafrugell

Una sentència pionera del jutjat social 3 de Girona reconeix com a accident laboral un ictus isquèmic patit per una auxiliar administrativa de l’Ajuntament de Palafrugell mentre feia teletreball. Segons l’ACN, la resolució conclou que durant el confinament la treballadora va assumir una càrrega de feina superior a l’habitual que la sotmetre a un “clima d’estrès i ansietat”. Per això, la sentència exposa que “no es pot excloure de manera clara i determinant que el desenvolupament de la feina fos un factor desencadenant”.

L’afectada va demandar l’Instituto Nacional, la Tresoreria de la Seguretat Social, la mútua i el consistori, perquè no van considerar que es tractés d’un accident laboral. El jutjat subratlla que el dia abans de patir l’ictus l’auxiliar va gestionar fins a 45 correus electrònics i va atendre també 45 trucades, una xifra “major” a la que consta a la resta de registres aportats a la causa. La sentència no és ferma i es pot recórrer interposant recurs a la sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia