Administracions

sant andreu de la barca

El nou teatre reordena el centre de la ciutat

Diumenge s'inaugura el Núria Espert, amb capacitat per a 650 persones

Diumenge s'inaugurarà el Teatre Núria Espert, un nou equipament que, a més d'oferir 650 localitats, ha servit per reordenar el centre de la ciutat. El teatre s'ha construït a l'espai que ocupava una sala polivalent construïda als anys setanta, amb una capacitat de 250 places, que havia quedat obsoleta pel que fa als requisits de seguretat. L'Ajuntament va decidir tirar-la a terra i aixecar al seu lloc un teatre dissenyat per Lluís Domènech, Roser Amadó i Sander Laudy. “Era més car remodelar la sala que tirar-la a terra”, va explicar ahir el regidor d'Urbanisme de Sant Andreu de la Barca, Luis Felipe Nieto, “i la construcció ha motivat la transformació urbanística del centre, ja que s'ha originat una enorme plaça” on conflueixen el mercat i el teatre, al costat de l'avinguda guanyada amb el cobriment de les vies.

El teatre s'inaugurarà diumenge vinent amb una jornada de portes obertes i representacions d'entitats locals. L'edifici consta d'una sala gran, amb una capacitat de 450 butaques, i un escenari de 200 metres quadrats, i dos espais més. La sala Federico García Lorca és un espai polivalent que pot servir de sala d'assaig i també per a obres de petit format, amb una capacitat per a 100 butaques. L'espai Salvador Espriu és a l'aire lliure, amb grades envoltades d'una zona enjardinada, on es podran representar obres i concerts per a 100 persones més. A la sala gran s'hi accedeix mitjançant una rampa que fa una espiral al voltant d'un jardí interior i les parets d'aquest passadís serveixen d'espai d'exposició. Destaca el porxo que dóna accés al teatre, recobert de 167 plaques solars que generaran 30.000 kWh a l'any. El teatre ha costat sis milions d'euros, subvencionats en part amb fons de la Diputació, l'Estat i la Generalitat.

LA FRASE

A Sant Andreu de la Barca feia falta un equipament públic que actués com a centre cultural
Luis Felipe Nieto
regidor d'urbanisme de sant andreu de la barca


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona