Administracions

mollerussa

S'agreuja la situació financera del consistori

Els dos grups de l'oposició, CiU i ERC, van aconseguir dijous amb els seus vots al ple que l'Ajuntament de Mollerussa, governat pel PSC en minoria, no pugui demanar contractar un crèdit de 4,2 milions d'euros per tal d'obtenir liquiditat, refinançar els seus deutes i tirar endavant un altre pla de sanejament per redreçar els comptes municipals. L'Ajuntament arrossega problemes financers des de fa anys, i l'actual govern socialista i CiU, que governava abans del 2007, s'acusen mútuament d'una situació que ha portat a tenir deutes pendents de fa un any amb la companyia elèctrica i altres serveis i proveïdors del municipi.

A més d'impedir el crèdit, CiU i ERC, que sumen majoria, van aprovar una rebaixa de l'IBI per a l'any vinent.

La rebaixa suposarà, segons l'alcaldessa, Teresa Ginestà, que l'Ajuntament deixi d'ingressar 360.000 euros. Per culpa d'això i de la negativa a fer el crèdit, el consistori només disposarà el 2011 de 144.000 euros per a despesa no obligatòria. “Vostès volen que l'Ajuntament s'aturi i només es dediqui a escombrar carrers”, va dir l'alcaldessa a l'oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.