Administracions

Amposta

L'Ajuntament subscriu un préstec de 3,3 milions d'euros

El destinarà a obres com ara la urbanització del pla de millora del cementeri i a la nova escola d'art i disseny

L'Ajuntament d'Amposta va aprovar en el ple d'ahir concertar un préstec de 3,3 milions d'euros per destinar-los a inversions. La majoria d'aquests diners es destinaran al pla de millora urbana del cementeri –a l'àrea on s'ha construït el Carrefour i la nova zona comercial de la ciutat–. Concretament, el consistori hi destinarà 850.000 euros. Una altra actuació important que es finançarà amb aquest préstec és la nova escola d'art i disseny (855.000 euros), que es construirà al damunt de la sala d'actes del nou pavelló firal. L'alcalde, el convergent Manel Ferré, va explicar que també es reserva una partida de 200.000 euros per redactar el projecte del pavelló poliesportiu, lligat al tercer institut, i 200.000 euros més per al projecte de la seu docent dels estudis universitaris d'INEFC. La resta del préstec es destinarà a l'adquisició i compra de terrenys, en què s'inclouen les expropiacions del camí de guarda dels Alfacs, un projecte de la direcció general de Costes per pal·liar els efectes del canvi climàtic.

Tant el PSC com EA-ERC es van abstenir en la votació d'aquest préstec perquè estan en desacord amb alguns dels projectes que es finançaran. “No veiem gens clars els números de la urbanització del cementeri, perquè ens sembla que 850.000 euros, quan l'Ajuntament només té el 33% dels terrenys, és una quantitat excessiva”, va dir el portaveu socialista, Antoni Espanya. “No ens agrada que l'escola d'art i disseny estiga en un pavelló firal. La nostra proposta era situar-la a l'antic escorxador”, va explicar per la seua banda el portaveu d'EA-ERC, Adam Tomàs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.