Administracions

esplugues de llobregat

L'excés de deute municipal fa aturar les obres de l'auditori

L'Ajuntament aprovarà un pressupost un 21% inferior al de l'any passat, i el capítol d'inversions n'és el més perjudicat

Les inversions prioritzaran l'arranjament de carrers i clavegueram

L'Ajuntament d'Esplugues és un dels que no podran demanar préstecs bancaris l'any vinent com a conseqüència del decret estatal que ho prohibeix als consistoris amb un endeutament superior al 75% respecte als ingressos. Esplugues està al 90% i, com que no podrà comptar amb cap crèdit, ha decidit fer un exercici d'austeritat que passa per reduir un 21,8% el pressupost de l'any vinent i sacrificar una de les obres emblemàtiques del mandat: l'auditori. L'alcaldessa, la socialista Pilar Díaz, va explicar ahir que “ha calgut alentir les obres fins que es tinguin ingressos extraordinaris”. La primera pedra de l'auditori es va posar el febrer de l'any passat i estava previst que el centre entrés en funcionament a finals del 2011. El cost de l'equipament, que preveu un teatre per a 500 espectadors, és de 12 milions d'euros, cofinançats per l'Ajuntament, la Diputació i el ministeri de Cultura. “La conjuntura econòmica canviant obliga a la prudència”, va assenyalar l'alcaldessa.

L'equip de govern presentarà per a l'aprovació al proper ple uns comptes municipals de 38,4 milions d'euros. D'aquests, 32,6 estan destinats a la despesa corrent –segons Díez, en aquest capítol només es pot estalviar un 0,7%–; 2,5, a inversions, i 3,2, a cobrir les despeses financeres. La reducció del 21,8% ha recaigut bàsicament en les inversions i el govern municipal ha decidit posar l'accent en la conservació de la via pública i el mobiliari urbà, a què aporta un 43% més de diners que l'any passat, i les reparacions del clavegueram, que s'incrementen en un 35%. Altres obres destacades són la construcció del complex esportiu Les Moreres, a què es dediquen 794.101 euros, les millores al barri de Can Vidalet, amb 480.293 euros, i diverses actuacions de millora als barris, amb 500.000 euros. L'alcaldessa va destacar que el 33% de la despesa corrent està destinada als serveis a les persones i el 32%, al territori i el medi ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona