Administracions

urbanisme

L'Ajuntament de Seva va adjudicar directament fases del centre cívic

La Sindicatura de Comptes conclou que va evitar el concurs públic fraccionant una obra única

Es controlava millor cada obra, defensa l'alcalde

L'Ajuntament de Seva (Osona) va adjudicar directament diverses fases del centre cívic, moltes a les mateixes empreses a qui ja havia encarregat parts anteriors. La Sindicatura de Comptes conclou en un informe recent que amb aquest fraccionament d'un únic projecte es va incomplir la normativa perquè es va evitar el concurs públic per a l'obra global. Per exemple, després d'haver quedat desert un primer concurs, l'Ajuntament va adjudicar una obra a l'empresa Freixes Serra per 116.124 euros, a partir de la qual va anar encarregant-li directament altres fases per procediment negociat fins a sumar un import d'1,1 milions. Una cosa semblant va passar amb l'empresa FM2: a partir de dos concursos que se li van adjudicar per 272.974 i 50.388 euros, va acabar fent obres per valor de més d'un milió d'euros. En al·legacions a la Sindicatura, l'alcalde de Seva, Josep Palmarola (CiU), nega que l'objectiu del fraccionament de l'obra en més de quinze fases fos saltar-se la normativa sinó portar un control tècnic més directe de l'obra i fer-la assumible econòmicament per un Ajuntament amb pocs recursos. L'alcalde creu que el fet que s'hagi construït l'obra mitjançant una cinquantena de contractes amb una catorzena d'empreses deixa clar que no es va voler impedir la concurrència de diversos contractistes. Pel que fa a les raons financeres, l'alcalde afirma que l'Ajuntament no hauria pogut fer front al cost global en un parell d'anys si s'hagués adjudicat en un únic procediment.

Adjudicació única

L'alcalde explica en les al·legacions que l'any 2000 el pressupost municipal era de dos milions, el mateix que costava el projecte aprovat inicialment. “El fet de diferir-lo en sis exercicis ha permès la seva correcta evolució econòmica sense perjudicar la resta de serveis municipals, circumstància que amb una sola adjudicació hagués estat impossible”, conclou. Palmarola considera que no s'ha causat cap perjudici econòmic a l'erari públic perquè el centre cívic es va finalitzar en sis anys, avui està totalment liquidat i es destina als usos per als quals es va projectar. La Sindicatura va decidir en ple l'any 2006 fer una fiscalització puntual en relació a aquest projecte arran d'una denúncia que li va presentar Progrés Municipal, Independents de Seva, grup opositor adscrit al PSC.

LA XIFRA

50
contractes
es van arribar a signar per part de l'Ajuntament amb una catorzena d'empreses per fer l'obra.
S'hi hagués efectuat una única adjudicació, el termini hagués estat curt (...) no era factible
Josep Palmarola
Alcalde de Seva
És inadequat el fraccionament en quinze fases (...) s'ha incomplert la normativa vigent
Sindicatura de Comptes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona