Nomenen gerent de Cabrils l'exsecretari municipal a qui la Generalitat va fer plegar

Conserva el sou de 75.000 euros, el triple que la funcionària que l'ha substituït en el càrrec anterior

La plaça de gerent no havia existit mai fins ara a la plantilla de l'Ajuntament de Cabrils. El primer a ocupar aquest càrrec serà José Luis Martínez, famós al municipi pel fet de ser el secretari municipal que la Generalitat va obligar a destituir perquè no reunia els requisits professionals. Martínez va actuar com a secretari interventor accidental des del 2008, quan Joaquim Colomer (PSC) va assolir l'alcaldia. Al març, però, el govern el va destituir després de rebre pressions de la direcció general d'Administració Local perquè Martínez no era funcionari de carrera de Cabrils, condició indispensable per actuar com a secretari accidental.

L'alcalde defensava ahir la seva figura. «Es tracta d'una persona amb una dilatada experiència i que ha demostrat que pot tirar endavant els aspectes legals del municipi», va afirmar Colomer, que hi va afegir que «com que legalment no pot ocupar la plaça de secretari hem decidit nomenar-lo gerent».

Segons va explicar l'alcalde, Martínez tindrà com a principal comesa «fer que rutlli l'Ajuntament» fent de corretja de transmissió entre la part política i la part tècnica del consistori. Martínez, que ja fa unes setmanes que exerceix el càrrec i que el fa compatible amb el de secretari del jutjat de pau, tindrà les mateixes condicions laborals que quan ocupava la secretaria: jornada completa per una retribució de 75.000 euros anuals. A més, manté el despatx destinat a secretaria intervenció. En canvi, la nova secretària, segons ha pogut saber aquest diari, ha estat valorada amb un sou ostensiblement inferior, uns 26.000 euros, i no se li ha adjudicat despatx.

L'alcalde va relacionar ahir l'arribada de la nova secretària amb el nou nomenament de Martínez. «Ella té només deu mesos d'experiència en el món local i és important mantenir una persona que controli els temes», va afirmar l'alcalde cabrilenc.

Impugnar el nomenament

Per la seva banda, els patits de l'oposició ja han afirmat que pensen impugnar aquest nomenament. «Es tracta d'encabir aquest senyor com sigui, a qualsevol preu», va declarar ahir Alfred Serrano, portaveu de Veïns Independents de Cabrils (VIC). «En un poble que no arriba als 7.000 habitants no fa falta un gerent, i encara menys ara, en aquesta època de crisi», va dir Lina Morales, regidora de CiU, que hi va afegir que el que cal «és que els regidors del govern passin més hores a l'ajuntament i treballin pel poble». Ambdós partits, CiU i VIC, han col·laborat en altres accions de denúncia sobre les irregularitats del cas del secretari interventor. Amb el PP, van forçar un ple extraordinari sobre aquest tema.


LES FRASES

JOAQUIM COLOMER
ALCALDE DE CABRILS (PSC)
«Com que no podia ocupar el lloc de secretari i així ens ho va fer veure la direcció general d'Administració Local, vam decidir nomenar-lo gerent. És una persona amb una dilatada experiència»
ALFRED SERRANO
PORTAVEU DE VIC
«Es tracta d'encabir aquest senyor de la manera que sigui, a qualsevol preu. No està justificat en cap cas en un municipi com Cabrils i, en qualsevol cas, qui s'ha triat és el menys indicat»
LINA MORALES
portaveu de CIU
«Quan governàvem amb el PSC, Colomer ja va demanar tenir un gerent, però nosaltres li vam parar els peus. No té sentit en un poble petit, i menys ara, en temps de crisi»
el contrapunt

Fer passar bou per bèstia grossa

andreu mas

A Cabrils, l'equip de govern vol fer entrar el clau per la cabota. Sí o sí volen tenir treballant al consistori l'exsecretari municipal José Luis Martínez. Haurien d'explicar al poble de Cabrils què fa aquest home tan especial, que són capaços d'abonar-li un sou que cada habitant paga a raó d'11 euros per cap, que és la proporció que s'obté de dividir els 75.000 euros del seu salari pel nombre d'habitants. Tan complicats són els temes que hi ha a la vila que no en fan prou amb una secretària municipal per donar fe de la legalitat de les actuacions públiques? Les explicacions de l'alcalde són molt poc convincents. La Generalitat va fer cessar aquesta persona del càrrec perquè no reunia els requisits professionals per ser secretari. Per ser gerent, els condicionants són diferents, és una qüestió de confiança, en què les exigències són més difuses. S'augura conflicte: polític i administratiu. L'home del govern no pot ser qui ajudi la secretària municipal; que Déu l'agafi confessada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona