Administracions

mollerussa

L'Ajuntament, condemnat a readmetre l'arquitecte municipal

El jutjat social considera que el tècnic no va actuar de mala fe quan l'estiu del 2009 va divulgar un informe fet per ell mateix

El jutjat social número 2 de Lleida ha condemnat l'Ajuntament de Mollerussa a readmetre l'arquitecte municipal Xavier Martínez Broto i a pagar-li el sou dels dos anys en què va estar il·legalment acomiadat. La sortida de l'arquitecte municipal va ser un dels fets abruptes que es van viure a mitjans de mandat i que van provocar una forta crisi al govern municipal, format llavors pel PSC i ERC.

El govern del PSC va acusar Martínez d'haver fet públics documents urbanístics confidencials al a plataforma ciutadana Platònic.cat. En realitat, era una part de l'informe que el mateix arquitecte havia fet sobre la variant de Miralcamp que acabava d'aprovar la direcció general de Carreteres. L'advocat de Martínez, Ramon Figuera, en canvi, va defensar en el judici que, en realitat, allò només era una excusa i que l'Ajuntament volia treure's de sobre l'arquitecte perquè es negava a firmar projectes municipals poc clars. Segons l'advocat, l'Ajuntament va posar com a excusa per a l'acomiadament la divulgació d'una informació que era de lliure accés a través del web de l'Ajuntament.

El jutjat ha resolt finalment que l'arquitecte no va actuar amb ànim de lucre ni de perjudicar tercers sinó que, davant d'un informe de Carreteres que es fa públic, i donat els coneixements tècnics de l'arquitecte, és normal que des d'una xarxa social de la que forma part li demanin que els hi expliqui, sense que el jutge hagi vist en aquest fet cap voluntat de perjudicar ningú ni de desatendre les seves obligacions com a treballador de l'Ajuntament.

La sentència, signada el 7 de març del 2011, deixa oberta la possibilitat de presentar recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. No està clar, però, que l'Ajuntament faci servir aquest dret. Ara està governat ara per CiU i ERC, els quals van defensar en el seu dia l'actuació de l'arquitecte acomiadat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona