Administracions

vilanova i la geltrú

El PP alerta de l'estat de les empreses municipals

Diu que PIVSAM deu 13 milions a proveïdors i que VNG Aparcaments acumula pèrdues de 245.000 euros

Després que en l'últim ple municipal el govern de Vilanova i la Geltrú aprovés la liquidació dels comptes del 2010, el grup del Partit Popular ha donat la veu d'alerta sobre la situació econòmica de diverses societats municipals, d'una de les quals, la Companyia de l'Aigua, assegura que ha demanat un crèdit per al consistori que no pot sol·licitar legalment l'Ajuntament. El portaveu del PP, Santi Rodríguez, considera que, si aquestes empreses públiques no ho fossin, ara estarien en concurs de creditors.

El PP considera que la situació més preocupant és la de PIVSAM, “una eina financera per fer allò que directament des de l'Ajuntament no es podia fer per la limitació de les possibilitats d'endeutament”. En aquest sentit, el regidor del PP Santi Rodríguez denuncia que el volum de venda de la societat municipal durant el 2010 ha estat de 12.300.000 euros, però que té pendent de cobrar dels seus clients 12.750.000 euros.

Rodríguez responsabilitza l'empresa de finançar-se a través dels seus proveïdors, ja que deu factures per valor de 13 milions d'euros, fonamentalment a empreses constructores. Pel regidor del PP, això implica que siguin únicament les empreses grans, la majoria de fora de la ciutat i amb possibilitats de finançament extern, les que puguin aspirar a les adjudicacions de PIVSAM: “Això repercuteix molt negativament en la promoció de l'economia local, que és un dels objectes de l'empresa municipal”, recorda Santi Rodríguez.

L'estat dels comptes de la societat VNG Aparcaments no és millor, segons el PP, que diu que ja comença a acumular pèrdues de 82.000 euros, l'any 2009, i 245.000, el 2010. “Va ser creada sota el pretext de generar beneficis per millorar la mobilitat de la ciutat i la realitat és molt diferent”.

“Com més negoci tenen, més pèrdues generen”

El Partit Popular creu que el problema de VNG Aparcaments és “estructural”, ja que, “a mesura que s'incrementa el negoci, també ho fan les pèrdues”. El portaveu del PP és especialment crític amb l'assumpció de la gestió de l'aparcament de l'hospital Sant Camil, a Sant Pere de Ribes: “No sembla que produeixi els rendiments esperats sinó al contrari, per això l'empresa es veu obligada ara a invertir en obres a la via pública de Sant Pere de Ribes per intentar incrementar la recaptació”. Segons ha avançat el PP, l'empresa vilanovina remodelarà en les properes setmanes el vial d'accés a l'hospital per evitar els aparcaments i incentivar l'ús del pàrquing propi, un projecte que ja ha estat aprovat pel consell d'administració. Davant això, el PP afirma que la societat municipal “no està actuant com una eina de gestió de la mobilitat a la nostra ciutat, i convé replantejar les seves funcions i el seu àmbit d'actuació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.