Administracions

Catalunya

“La mesura de l'Estat ofega els ajuntaments”

L'alcaldessa de Badia del Vallès critica que no se'ls pagui si no reten comptes

La mesura de l'Estat implica “ofegar financerament els ajuntaments”. Amb aquesta fermesa s'ha expressat Eva Menor, l'alcaldessa de Badia del Vallès, un dels municipis que encara no han presentat la liquidació dels comptes del 2010 al Ministeri d'Economia i que, per tant, s'arrisquen que se'ls retinguin els ingressos que reben de la participació en els tributs de l'Estat a partir de l'octubre. L'alcaldessa demana “sensibilitat i comprensió, ja que moltes vegades és la petita administració la que ha d'assumir competències que no li pertoquen i ha de fer grans esforços”.

Menor assegura que està previst aprovar la liquidació dels comptes en el ple del setembre, fora del termini fixat pel ministeri, i justifica el retard per la “carència que tenen els ajuntaments petits en recursos humans”. Un altre municipi que també preveu fer el tràmit en breu és Moià, el primer que s'ha declarat en fallida tècnica. L'alcalde, Dionís Guiteras, va explicar ahir que la liquidació s'aprovarà la setmana que ve per poder-la entregar al ministeri i evitar la sanció.

Sindicatura de Comptes

Es dóna el cas que Badia (i 40 ajuntaments més) encara no ha presentat la comptabilitat del 2009 a la Sindicatura de Comptes, malgrat que el govern els pot retenir subvencions i transferències. L'organisme fiscalitzador ha tramès al Parlament l'informe anual sobre la situació dels comptes de les corporacions locals de l'exercici del 2009 i, un cop admès a tràmit i distribuït als grups parlamentaris, s'haurà de debatre en la comissió de la Sindicatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.