Administracions

Comarques de Ponent

Demanen a l'Estat que abaixi els preus cadastrals “inflats” per alleugerir l'IBI

Les capitals de comarca de Lleida han reaccionat davant el conflicte que suposa la precària situació financera dels ajuntaments per una banda i la dels ciutadans i empreses per l'altra amb una fórmula salomònica: mantenir la pressió fiscal fent que la majoria d'impostos i taxes locals pugin igual que la previsió d'IPC d'enguany, d'entre un 3,2% i un 3,5%, mentre que augmenten considerablement el preu dels serveis que no es consideren bàsics com la matrícula d'escoles municipals de música o d'art i recuperar taxes eliminades com la grua municipal.

Tot i això, amb el principal impost local, el de béns immobles (IBI), cada ciutat ha buscat una fórmula pròpia. Tàrrega ha decidit augmentar l'impost un 10%, tot i que no pas per l'augment del tipus municipal sinó per la revaloració que tindran els preus dels immobles per l'aplicació de la revisió cadastral efectuada anys enrere. De fet, l'Ajuntament va aprovar una moció reclamant a l'Estat que rebaixi el valor cadastral ara que la crisi ha fet evident que els preus immobiliaris dels darrers anys estaven inflats. També a Tremp, l'Ajuntament, que ha congelat l'IBI, reclama a l'Estat que revisi a la baixa el valor cadastral dels pisos per situar-los en el seu valor actual.

Mollerussa, un dels caps de comarca amb més problemes financers, ha decidit tot i això una rebaixa agosarada: reduir un 18% l'impost d'obres per intentar animar el castigat sector de la construcció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.