Administracions

administracions

CiU prioritza la plantilla del Consell garrotxí

Aprova un pressupost de contenció que fixa l'equip humà actual

El manteniment de la plantilla ha estat la prioritat, segons el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, a l'hora de confeccionar el pressupost de l'ens per al 2012, que ahir va aprovar el ple i que puja a 16 milions d'euros, amb 1,9 milions d'inversions reals i amb un capítol de 8,3 milions en béns corrents i serveis, que és el més important en quantitat. La partida de personal puja a 1,5 milions.

Aquest és el pressupost consolidat que inclou l'ens i també la Fundació Escola-Empresa. Els principals ingressos previstos han de venir de les taxes i altres ingressos, un total de 6,9 milions d'euros, 4,6 de transferències corrents i 4,4 de capital.

El conseller de l'àrea econòmica, Josep Gelis (CiU), va qualificar el pressupost de realista quant als ingressos, de molta contenció en la despesa, i sobretot molt debatut amb la resta de grups polítics de l'oposició, el PSC i ERC. En va destacar que baixa la despesa en l'àrea de govern perquè s'ha suprimit la dedicació exclusiva del vicepresident; també la de l'àrea d'informàtica per una baixa no coberta, i la d'urbanisme, per la rebaixa a mitja jornada d'una persona.

Jordi Valverde (PSC) va justificar l'abstenció dels socialistes per l'esforç fet en contenció, però va demanar més suport als ajuntaments. A més, va demanar explicacions sobre els ajuts al CIT (7.000 euros), a Turisme Garrotxa (9.000 euros), a les Vies Verdes (15.000 euros) i al Consell Esportiu (21.000 euros). Josep Garcia va anunciar l'abstenció d'ERC i va destacar la provisionalitat d'aquest pressupost, i va demanar que la subvenció que ha d'arribar d'1,5 milions pel nou Centre de Gestió de Residus s'apliqui buscant el consens dels veïns de Sant Jaume de Llierca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.