Administracions

VALLÈS OCCIDENTAL

Els nou municipis més petits del Vallès creen un òrgan de treball conjunt

La Comissió de Petits Municipis del Consell Comarcal compartirà recursos i estudia mancomunar serveis

L'alcaldessa de Sentmenat n'és la presidenta

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha constituït formalment la Comissió de Petits Municipis, que vetllarà pels interessos comuns de les nou localitats de menys de 10.000 habitants del territori: Gallifa, Matadepera, Polinyà, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. El nou òrgan, format per cadascun dels alcaldes d'aquests pobles i la presidenta del Consell, Pepita Pedraza, elaborarà informes, propostes i treballs que els puguin afectar de manera conjunta, i estudiarà la possibilitat de mancomunar serveis, generar sinergies i agrupar despeses.

La creació de la comissió respon a l'encàrrec del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses en la sessió del 4 de novembre, quan va instar el Consell Comarcal a prioritzar el suport als petits municipis i a incentivar la cooperació i mancomunitat de serveis entre ajuntaments. La presidenta del Consell, Pepita Pedraza (PSC), ha delegat la presidència del nou òrgan a l'alcaldessa de Sentmenat, Núria Colomé (CiU), que vol passar a l'acció com més aviat millor: “Volem que el funcionament sigui àgil. Hem d'aconseguir en els primers tres mesos conèixer les necessitats dels nou municipis, i volem compartir les mesures d'estalvi que anem fent tots.”

Segons Colomé, els objectius bàsics són tres: “Aconseguir fer compres agregades, una qüestió en què ja tenim experiència en el tema, per exemple, de la telefonia; estudiar la manera de poder compartir tècnics d'altres municipis més grans, i finalment, compartir els serveis.” La presidenta del Consell, Pepita Pedraza, té clar que “els ciutadans dels municipis petits són persones amb els mateixos drets que qualsevol altre” i, per tant, està convençuda que la comissió “podrà ser un bon punt de trobada”, no només per compartir recursos, inquietuds i interessos, sinó per “racionalitzar i optimitzar” els recursos públics. “Els gestors públics tenim la responsabilitat de treballar per buscar solucions imaginatives i, a vegades, complexes”, va concloure.

Nous repetidors per detectar incendis

El Consell Comarcal també ha posat en marxa dos nous repetidors, a Ullastrell i a Matadepera, per millorar les comunicacions radiotelefòniques en la prevenció i extinció d'incendis forestals. L'actuació, finançada amb 15.144 euros del PUOSC, completa la cobertura a la comarca i soluciona el dèficit pel deteriorament del repetidor de la Mata, fulminat per un llamp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona