Administracions

administracions

Volen reduir els 800 euros de sou de sis treballadores de neteja a Campdevànol

Els delegats de personal de l'Ajuntament denuncien que es volen estalviar 13.000 euros a costa dels salaris més baixos

Poden perdre més de 200 euros

Les sis dones encarregades de la neteja dels set edificis municipals de Campdevànol perdran una mica més de 200 euros del seu sou –en cobren 800 al mes– si tira endavant la proposta de reducció de jornada, i per tant salarial, que vol fer prosperar l'equip de govern (CiU) en el marc del pla de reducció de la despesa que està estudiant. Això és el que denuncien els delegats de personal de l'Ajuntament de Campdevànol, que amenacen que defensaran aquestes treballadores emprenent accions legals i “arribant fins a on calgui”.

Fonts d'aquests delegats han denunciat la unilateralitat amb què l'equip de govern ha pres aquesta decisió i l'ha comunicat a les treballadores sense convocar una mesa de negociacions amb els seus representants.

A més, denuncien actituds autoritàries, coaccions, menyspreu envers aquestes treballadores i la vulneració del conveni i dels drets laborals per intentar modificar les condicions laborals i salarials sense obrir la mesa de negociació.

Les mateixes fonts asseguren que el govern local vol estalviar 13.000 euros a costa de les treballadores municipals que menys cobren i, a més, sense un pla de viabilitat de la mesura, sense determinar el benefici per a l'Ajuntament i l'estalvi i destí d'aquests diners. Els delegats van demanar per escrit a l'alcalde que deixi de menysprear-los.

Ahir no va ser possible localitzar l'alcalde.

LA XIFRA

13.000
euros
vol estalviar el govern local amb la reducció de la jornada laboral de les treballadores de la neteja.

LA FRASE

Es viu una situació amb un maltractament explicitat per l'alcalde i consentit pels regidors del govern
Delegats de personal

Segon conflicte amb els treballadors

Aquest és el segon conflicte amb els treballadors de l'Ajuntament en pocs dies. A final de desembre, l'alcalde va advertir els treballadors que els obriria un expedient disciplinari si parlaven malament d'alguns dels regidors fora del seu lloc i hora de treball, i si no mantenien la neutralitat política. L'alcalde, en aquell moment, no va voler fer declaracions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.