Administracions

Alt Urgell

Volen presó per a l'alcaldessa que alterava el cens

L'exalcaldessa de les Valls d'Aguilar nega que ho fes per motius electorals

L'Audiència de Lleida va iniciar ahir el judici contra l'exalcaldessa de les Valls d'Aguilar (Alt Urgell) Dolors Vidal, del PSC, per haver intentat eliminar del cens 22 veïns de la població de nacionalitat alemanya i austríaca amb la intenció, presumptament, de guanyar les eleccions. La fiscalia sol·licita una pena de cinc anys de presó i catorze d'inhabilitació per a càrrec públic per a l'alcaldessa, i també per a la secretària accidental que la va ajudar en els tràmits.

L'exalcaldessa nega els fets. Vidal va assegurar ahir en el judici que havia estat l'Instituto Nacional de Estadística (INE) del govern espanyol el que havia enviat el 2008 a l'Ajuntament un informe en què instava l'Ajuntament a donar de baixa aquests veïns. Vidal diu que dies després l'INE va enviar un altre informe en què informava que l'anterior era erroni i retirava l'ordre.

Un dels afectats, però, ha declarat que l'alcaldessa el va convidar el 2003 a anar a les llistes, però que ho va refusar i va dir que optaria per CiU, ja que el seu arrendador era d'aquest partit. Aquest testimoni també ha dit que aquell any van tenir problemes per votar perquè el president de la mesa, que era el marit de Vidal, no els reconeixia la documentació. El 2003, el PSC va perdre per 6 vots. Vidal va ser elegida alcaldessa el 2007 amb un sol vot de diferència. El municipi té 320 habitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.