Administracions

Les associacions de veïns d'Ontinyent recolzen la revisió de les ordenances

Les associacions que assistiren al Consell Veïnal votaren favorablement i sols una es va abstindre

El Consell Veïnal d'Ontinyent va aprovar ahir amb 9 vots a favor i una abstenció recolzar la revisió d'ordenances municipals plantejada pel Govern Municipal, que va estar presentada a les associacions i entitats pel regidor d'Hisenda, Josep Francés. A la reunió, presidida pel regidor de Participació Ciutadana, Manuel Ruiz, van votar favorablement a les ordenances els representants de les associacions veïnals de Sant Josep, Sant Rafel, Poble Nou, La Vila, La Ponseta, Costa Ombría, La Lloma de Santa Anna, el Camí dels Presos, i les Ames de Casa, mentre que la única abstenció va correspondre a l'associació del Llombo.

Les noves ordenances, no contemplen cap pujada de l'IPC ni de l'IVA en els impostos, taxes i preus públics que han de pagar els ontinyentins i ontinyentines i que contemplaran en 2013 una nova bateria de mesures del foment de l'activitat econòmica a afegir a les implantades enguany: la bonificació en el 50% de l'Impost d'Activitats Econòmiques a les noves empreses que s'implanten a la ciutat, la reducció de fins al 50% d'aquest mateix impost per a les empreses que incrementen la plantilla amb treballadors indefinits, o la reducció de fins a un 75% de l'Impost de Circulació als conductors que aposten pels vehicles sostenibles. A més a més, i per tal de rendibilitzar la inversió pública realitzada als camins de la Moneda i de Bonavista, s'obri la possibilitat de que aquells veïns que ho desitgen puguen connectar les seues vivendes del disseminat a la xarxa de clavegueram amb el pagament d'una nova taxa.

Ruiz explicava que a la reunió d'ahir es va produir una altra votació per aprovar el reglament de funcionament intern del Consell Veïnal, que també es va aprovar amb 9 vots a favor i 1 abstenció (en aquest cas de l'Associació de Sant Rafel). El regidor agraïa la aceptació de les diverses associacions respecte del nou model de participació ciutadana que està en procés d'implantació, i que en breu donarà pas a la constitució del nou Consell de Ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.