Administracions

CiU de Sant Hilari dóna Hisenda a ERC per demostrar que no té res a amagar

Només l'alcalde tindrà dedicació exclusiva, segons el pacte signat ahir

L'alcalde de Sant Hilari Sacalm, Albert Santaugini (CiU), va admetre ahir que el nou govern ha decidit donar la responsabilitat de l'àrea d'Hisenda al seu nou soci, ERC, per demostrar que CiU de Sant Hilari “no té res a amagar”. “El fet de donar Hisenda a ERC certifica que no tenim res a veure amb el que ha passat”, va dir ahir el nou alcalde, en l'acte en què es va signar el pacte de govern entre els dos grups municipals, i en referència a la imputació de l'exalcalde Robert Fauria en el cas Manga.

En el nou govern, només l'alcalde tindrà dedicació exclusiva. Fins ara no n'hi havia, de dedicació, ja que Robert Fauria era també president del Consell Comarcal de la Selva. Tampoc no hi haurà càrrec de confiança, un dels temes més polèmics del mandat, ja que, en plegar Fauria, automàticament Xavier Pacheco, que era qui tenia el càrrec, també plega.

Segons el nou cartipàs, hi haurà quatre grans àrees de les quals pengen les regidories. D'aquestes, Governació i Seguretat Ciutadana, Hisenda i Educació les portarà ERC mentre que d'altres com ara Urbanisme Turisme seran “compartides”.

Tant Santaugini com Garriga van incidir en la major transparència que hi hauria a partir d'ara. “Tenir un pacte estable ja fa més participativa la gestió”, va dir l'alcalde, que hi va afegir que una de les prioritats del nou govern serà “dialogar amb l'oposició i fer-la participar en les decisions”.

Disposat a ser alcalde quan faci falta

El nou regidor d'Hisenda, Joan Garriga, no ho és tant. Ja va ser responsable d'aquesta àrea i, de fet, també va ser alcalde en els quatre anys anteriors, governant amb el PIG. Garriga va explicar que és contradictori que a ERC, que és la força menys votada, se li hagi donat la responsabilitat de decidir qui tindrà l'alcaldia de l'Ajuntament. Malgrat tot, però, va explicar que en les negociacions va plantejar que ell podia ser alcalde de Sant Hilari. Ahir també va deixar anar aquesta possibilitat a Santaugini, mig en broma, dient que, quan falti, ell ja se n'ocuparà. Santaugini va dir que no es podia deixar passar un perfil com el de Garriga, amb experiència a l'alcaldia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.