Ramon Banach presenta la renúncia com a conseller comarcal

Banach és regidor a l'Ajuntament d'Aiguamúrcia pel Partit dels Socialistes de Catalunya-Progrés Municipal (PSC-PM) des de l'any 2003. Des d'aquell mateix any era conseller comarcal de l'Alt Camp i membre del Patronat de Turisme de l'Alt Camp. Des del juny de 2008 ocupava el càrrec conseller delegat de Foment de l'Ocupació.

La presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Camp, Carme Mansilla, va destacar «la dedicació» de Banach durant els anys que ha estat conseller i el va felicitar pel seu recent nomenament com alcalde d'Aiguamúrcia. Per la seva banda, Banach va afirmar: «Ha estat un plaer i una experiència molt agradable i gratificant treballar amb l'equip del PSC, i també amb els consellers de CiU i Esquerra.» El ja exconseller va dir que continuarà formant part del Consell Comarcal com a membre del consell d'alcaldes.

Altres acords del ple

Durant el ple es van presentar diversos dictàmens de l'àrea de Serveis a la Ciutadania que van ser aprovats per unanimitat: la concessió d'una subvenció de 18.000 euros en tres anys a l'església arxiprestal de Sant Joan Baptista de Valls; la declaració de bé d'interès local del conjunt de cisternes del municipi Alió; l'acceptació de la delegació de les competències en matèria de serveis socials dels ajuntaments de la comarca, i la proposta d'addenda d'actualització econòmica al conveni de cooperació interadministrativa amb els ajuntaments de la comarca en matèria de serveis socials, de l'any 2009.

En l'àrea d'Hisenda, Règim Intern i Personal, es va aprovar el dictamen relatiu a l'aprovació del compte general del Consell Comarcal de l'Alt Camp corresponent a l'exercici 2008 i la proposta d'alterar la qualificació jurídica de la parcel·la 17-8 del polígon industrial Palau de Reig, sector S1 de Valls, desafectant-lo del domini públic i qualificant-lo de bé patrimonial (PA/2009/093).

En l'àrea de Planificació Territorial, es van aprovar els dictàmens relatius a la proposta d'acceptació de les delegacions de competències en matèria de gestió de residus dels ajuntaments de la comarca i la proposta del pla de desplegament de la recollida de la fracció orgànica de la comarca de l'Alt Camp del 2009.

En l'àrea de Promoció i Desenvolupament local, es va aprovar el protocol d'assetjament sexual i per raó de sexe del Consell Comarcal de l'Alt Camp i la declaració institucional de compromís de l'ens local amb relació a la prevenció i actuació arran de possibles casos d'assetjament sexual i per raó de sexe.

En el ple comarcal es va aprovar l'adhesió al Correllengua 2009 i el suport a la proposta del Consell Comarcal de la Terra Alta de candidatura al premi Príncep d'Astúries a la Concòrdia. També es va aprovar per unanimitat una moció que presentaven tots els grups polítics del Consell Comarcal de l'Alt Camp sobre la situació de la pagesia professional catalana de la Unió de Pagesos de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona