Administracions

ADMINISTRACIONS

L'ACA reconeix el deute de tres milions d'euros al Consorci de la Costa Brava

El president del consorci, Carles Pàramo, explica que aquest litigi ja venia d'exercicis anteriors

També s'ha posat al dia en el pagament als proveïdors

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha reconegut el deute de tres milions d'euros que tenia amb el Consorci de la Costa Brava, dels quals aquest ja n'ha cobrat al voltant de dos. El president del consorci, Carles Pàramo, explica que aquest litigi amb l'ACA, que venia ja del mandat anterior, s'ha reconduït després de dur a terme un “exhaustiu treball d'anàlisi”. A més, i en el procés, el consorci també s'ha posat al dia en el pagament als proveïdors.

El president del consorci es va fixar com a objectiu “posar ordre i actualitzar els comptes”, arran d'un estudi dels exercicis liquidats. Aquest treball és el que ha permès, segons explica, que s'hagi presentat a la junta general un pressupost –aprovat inicialment– que ha passat de 24 milions d'euros el 2012 a 20 milions el 2013. En aquest treball s'han volgut adequar les partides de despeses a la realitat i també ajudar a adaptar-se a la davallada dels ingressos procedents de l'ACA. Un procés que s'ha volgut portar a terme sense que es traduís en increments de les aportacions o reducció dels serveis. A la pràctica, i segons Pàramo, “aquesta gestió ha de servir per dur a terme un estalvi important entre els ajuntaments consorciats”.

Carles Pàramo defensa que el criteri principal ha estat el de la transparència i per això s'ha encarregat als interventors dels ajuntaments de Calonge, Roses i Lloret actualitzar les tarifes d'abastament després de disset anys de no fer-ho, així com una anàlisi de l'evolució del sanejament.

Pàramo destaca que com a estratègia de futur s'han fet gestions per ser reconeguts com a entitat de l'aigua (ELA), que ha de permetre tenir capacitat de gestió, recaptació i inversió en els processos del cicle de l'aigua. “ Aquest és un punt clau per al nostre futur i per garantir la continuïtat dels serveis”, destaca Pàramo.

LA FRASE

Aquesta gestió ha de servir per dur a terme un estalvi entre els ajuntaments consorciats
Carles Pàramo
president del consorci de la costa brava

LA XIFRA

20
milions d'euros
és la quantia del nou pressupost, quatre milions menys que el passat.

LA DATA

14.10.13
La junta general
va deixar sobre la taula l'increment de les dietes que cobraven els seus membres.

La polèmica de les dietes

Un altre dels aspectes en què es treballa és en el cobrament per les assistències o dietes dels seus càrrecs. La proposta inicial era passar de 160 a 500 euros. Segons Pàramo, fins ara es cobrava en concepte de dietes i sense limitació. Per això es vol passar a cobrar per assistència, la qual sí que està subjecta a la declaració de l'IRPF. La proposta va més enllà i es vol limitar a un màxim de quatre assistències a les juntes generals i de catorze assistències a qualsevol altre tipus de convocatòria en altres òrgans col·legiats. Quant a la quantitat, de moment es vol demanar als membres consorciats quina és la més adient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia