Administracions

L'Ajuntament de Morella recorrerà davant el Tribunal Constitucional la reforma local

L'objectiu és unir-se per anul·lar una llei que lesiona l'autonomia local i que pot eliminar serveis tan importants per al municipi com els socials o d'educació, entre d'altres

Els ajuntaments pretenen unir-se, com mai fins ara s'ha fet en democràcia, perquè es paralitze i s'anul·le la reforma de la Llei 27/2013 de 27 de desembre sobre la racionalització i sostenibilitat de l'Administració Local. Per a això, 3.500 consistoris de tot l'Estat, que representen 15 milions de ciutadans, presentaran un recurs davant el Tribunal Constitucional, ja que s'entén que aquesta Llei “lesiona l'autonomia local, garantida per la Constitució en els seus articles 137 i 140” segons els proponents.

El Ple de Morella, amb els vots en contra del Grup Municipal Popular, s'ha convertit en un dels primers del país a aprovar la presentació d'aquest recurs d'inconstitucionalitat.

El regidor de governació, Ernest Blanch, explicava que “aquesta Llei té en contra a tots els partits polítics, a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, als sindicats i un llarg etcètera. Ha nascut des de la majoria absoluta del Partit Popular i sense buscar cap tipus de consens”. Blanch també ha denunciat “el cinisme del Grup Municipal Popular en posar-se de costat i anteposar els interessos del partit quan la reforma afecta serveis bàsics de la ciutadania, així com el seguidisme que fan quan és àmpliament conegut que molts alcaldes i responsables del Partit Popular han manifestat la seva oposició també a la posada en vigor d'aquesta llei”.

Per la seva banda, l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha lamentat que “el Grup Municipal Popular estiga a favor de que les diputacions o les comunitats autònomes es facen càrrec de les competències dels veïns de Morella”. En aquest sentit, assenyalava que “l'Ajuntament de Morella s'està fent càrrec de moltes competències que no li corresponen, però que entén que són molt importants i necessàries per als veïns i, que si entra en vigor aquesta llei, poden deixar de prestar-se en el municipi, perquè ni la Diputació ni la Generalitat Valenciana es faran càrrec d'una Escola Infantil gratuïta, un poliesportiu, un centre de dia o el servei de teleassistència, per citar alguns”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia