Administracions

Circular per Gallecs pot costar mil euros

Mollet multarà als vehicles que circulin pel camí de Gallecs sense autorització

Circular pels camins de Gallecs, tret de la carretera principal, sense autorització per fer-ho, pot costar una sanció d'entre 300 i 1.000 euros. Gallecs és un espai rural a uns 15 quilòmetres de Barcelona.

Les policies locals i els Mossos aplicaran el que diu l'article 8 de la llei de regulació de l'accés motoritzat al medi natural.

El consorci del parc de l'espai d'interès natural de Gallecs, que gestiona l'espai, preveu que el control estricte dels vehicles es començarà a fer a partir del mes de febrer i només podran circular-hi veïns i usuaris que rebran una targeta que els acreditarà. Es repartiran unes 300 targetes, de què unes 200 seran per a les persones que hi conreen els horts socials.

El control del trànsit és una de les accions previstes pel consorci els propers mesos, entre les quals destaca l'actuació en un tram de prop de 900 metres de la carretera principal. Es reduirà l'amplada de la calçada asfaltada dels 6,5 als 4,5 metres per crear un camí de vianants com el que ja existeix a prop de l'autopista AP-7 i de la zona de l'església de Santa Maria.

També es millorarà el tram del torrent Caganell més proper a l'església, on s'eliminaran nuclis de canya americana i es crearà una pantalla vegetal al llarg de la carretera i una rampa de pedra per evitar l'erosió. Aquesta pantalla s'integrarà en el mur de l'església.

Gallecs, pulmó verd al costat de grans ciutats

Redacció

Gallecs és un espai rural de 733,52 hectàrees que està situat a 15 quilòmetres al nord de Barcelona. La major part s'utilitza com a espai agrícola, però també és l'escenari per al lleure de moltes poblacions veïnes. Amb tot, és un pulmó verd de la regió metropolitana de Barcelona que dóna oxigen a un entorn intensament urbanitzat on viuen més de 150.000 habitants. L'espai està gestionat pel consorci del parc de l'espai d'interès natural de Gallecs. Està integrat per la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments de Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans, Parets del Vallès, Lliçà de Vall i pel de Montcada i Reixac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona