Administracions

Morella celebra l'últim ple d'aquest mandat

Es va fer el sorteig de meses electorals i es van aprovar diferents punts importants per al municipi

La sessió va destacar pel consens, excepte en l'exigència a la Generalitat d'un canvi en el sistema de pagaments dels serveis socials i el compliment del calendari de pagaments, on el Grup Popular va votar en contra. A més, el ple va reconèixer la tasca de l'observador meteorològic Juan Amela, després de rebre un premi de l'AEMET

El Ple de Morella es va acomiadar d'aquest mandat fins després de les properes eleccions municipals i autonòmiques que es celebraran el proper 24 de maig. I ho va fer amb una sessió marcada pel consens en la majoria dels punts. Uns acords que es van trencar en l'últim punt de debat, ja que el Grup Municipal Popular va votar en contra de l'exigència a la Generalitat de que complisca el calendari de pagaments dels serveis socials i que es canvie l'actual sistema de gestió.

L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va agrair el treball de tots els regidors nomenats en aquests últims quatre anys, un total de catorze, i també als actuals 11 regidors . A més, va acomiadar i va tenir unes paraules especials per als quatre que segur que no continuaran en la pròxima legislatura, ja que no integren les candidatures a l'Ajuntament de Morella o estan en llocs molt endarrerits.

Punts aprovats

Pel que fa al debat d'ahir, es van aprovar diferents punts d'importància, com l'exigència al IVACE d'una actuació més contundent contra el recurs de Renomar a la resolució i la ratificació de sol·licitud d'assistència jurídica a la Diputació de Castelló per a personar-se. Cal recordar que l'Ajuntament de Morella porta anys presentant batalla legal contra les empreses eòliques perquè paguen l'IBI de característiques especials, obtenint resolucions favorables. A més, també es va ratificar l'encomana de gestió a la Diputació del servei de recollida de residus urbans, es va adjudicar l'aprofitament de fustes de Pereroles a l'empresa Gil Forestal SL, es va aprovar la sol·licitud a la FEMP d'adhesió al conveni de Participació i Transparència i es va informar de les activitats culturals realitzades durant el mes d'abril.

Finalment, es va aprovar la moció d'exigència a la Generalitat d'un canvi de sistema de gestió en els serveis socials i d'un compliment en els calendaris de pagament acordats, ja que els primers abonaments han arribat amb retards importants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona