Només les escombraries, a Hostalric

L'Ajuntament d'Hostalric va aprovar ahir les ordenances fiscals per al 2010, en què l'equip de govern aposta per congelar la majoria d'impostos i taxes, menys les escombraires, que pugen, i l'IBI, que baixa. En el primer cas, el servei s'apujarà un 20% perquè s'ha canviat l'empresa responsable i s'inclourà la recollida selectiva. Pel que fa a l'IBI, el consistori es mostra preocupat per l'increment de la factura que suposarà per alguns veïns la revisió del cadastre i per aquest motiu n'ha reduït el coeficient del 0,84 al 0,80, segons va explicar el primer tinent d'alcalde, Joan Serras.

La polèmica reforma de la muralla

El ple d'ahir també va aprovar l'adjudicació provisional de les obres de la polèmica cinquena fase de la reforma per recuperar la muralla. L'Ajuntament va obrir el concurs a mitjans del mes d'agost per un import de licitació de 903.273,82 euros (més 144.523,81 euros corresponents a l'IVA) i amb un termini d'execució de vuit mesos. Segons fonts de l'Ajuntament, en aquest moment hi ha més d'una trentena de propietaris amb qui ja s'ha arribat a un acord sobre les indemnitzacions que han de rebre per l'enderroc d'alguns garatges i balcons, tot i que encara hi ha un petit grup de veïns que s'hi oposa i que han portat el cas al jutjat contenciós administratiu. Tot i que s'havia anunciat que seria al setembre, les obres podrien començar el mes que ve a la zona on els veïns han acceptat la compensació econòmica. A la resta, s'haurà d'esperar la decisió judicial.

A part, ahir també es va tirar endavant la redacció del nou pla urbanístic municipal de la població, amb l'aprovació feta pel ple del plec de clàusules per encarregar el contracte de consultoria i assistència tècnica per redactar el text. El POUM actual és del 1983 i s'ha d'adaptar a la normativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona