Administracions

L'oposició alerta d'errors en els comptes de Cornellà

CpC-ERC sosté que l'equip de govern ha aprovat els números del 2014, tot i saber que hi ha equivocacions

L'Ajuntament de Cornellà del Terri ha aprovat el compte general del 2014 tot i haver-hi errors en el document, ha alertat el grup de l'oposició, CpC-ERC-AM. La representant d'aquest grup a la Comissió Especial de Comptes de l'Ajuntament, la regidora Teresa Castañer, va fer notar el mes de març a aquest organisme que hi havien detectat errors. Aleshores, la comissió va enviar el compte a Xaloc de la Diputació (l'organisme de suport comptable que fa servir el consistori de Cornellà del Terri) perquè en fes un informe. L'informe, però, encara no s'havia lliurat a l'Ajuntament quan es va aprovar el compte, sense corregir, en el ple del setembre, segons consta en l'acta d'aquella sessió. Els de CpC critiquen que s'hagi donat llum verd a un document de l'envergadura del compte d'un exercici sabent que no és correcte. “El que més molesta –ha declarat Castañer a aquest diari– és el fet en si, tot i que alguns dels errors que hi hem detectat són d'envergadura”. El més important –assenyala la portaveu de l'oposició– consisteix a no haver inclòs la quantitat d'un crèdit (180.500 euros), un buit que fa variar notablement el resultat pressupostari ajustat, que es rebaixaria dels 774.000 euros que consten en el compte a 593.000. D'errors en aquest document n'han trobat cada any des del 2011 “i no ens consta que tots hagin estat corregits”, afirma Castañer. CpC ha anunciat que s'adreçarà a la Sindicatura de Comptes per exposar-los el cas.

L'alcalde, Salvador Coll (CiU-Gent), ha admès que hi ha equivocacions en el document, però hi ha tret importància. “Els comptes del 2014 són correctes i quadren, el que passa és que hi ha hagut uns errors administratius, de caire formal”, ha manifestat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia