Administracions

Una vuitantena d'idees a Begur per a projectes

Els veïns fan suggeriments a diferents actuacions, centrades a reclamar més enjardinament en espais durs

L'Ajuntament de Begur ha recollit un total de 78 suggeriments durant el procés de participació ciutadana sobre cinc propostes d'actuacions urbanístiques en diferents espais públics del poble que seran objecte de reforma en els pròxims mesos. Ara, el govern local sotmetrà les aportacions veïnals a consulta amb els tècnics municipals per analitzar si són viables i representen una millora sobre les propostes tècniques inicials, segons ha explicat l'alcalde, Joan Loureiro.

“Es tindran molt i molt en compte”, sosté Loureiro, que ja ha deixat clar, després d'aquesta primera experiència participativa, que continuaran tenint en compte el parer dels veïns. L'alcalde ha qualificat d'“èxit” la implicació veïnal, i preveu estendre-la a altres àmbits, més enllà del camp de l'urbanisme.

Les cinc propostes municipals que han estat objecte del procés participatiu afectaven el carril bici del vial de circumval·lació, entre la cruïlla d'anar a sa Tuna i el parc de l'Arbreda –amb la possibilitat d'allargar-lo fins a les escoles–; la conversió de l'hort de la rectoria en un espai públic enjardinat; la integració de la plaça Lluís Esteva i Cruañas al nucli urbà, amb diversos espais d'ombres; la millora i dignificació de l'avinguda Onze de Setembre i el talús de la Font de Baix, que és la principal entrada al nucli urbà; i, finalment, la millora estètica i integració al nucli de l'edifici d'aparcament de l'Onze de Setembre i la plaça dels Indians.

Respecte al sentit de les aportacions, l'alcalde resumeix que “no han estat tan tècniques, sinó més aviat cap on volen que vagin les inversions”. “Els veïns han exposat clarament la seva sensibilitat, apostant per actuacions “amb més verd, més arbres, més flors” i defugint els espais durs, indica Loureiro.

Els projectes es van exposar durant els mesos
de gener i febrer a la sala d'exposicions de les Escoles Velles, i les propostes han arribat a través d'un full que es podia omplir al mateix espai i per correu electrònic.

LA XIFRA

78
propostes
de ciutadans ha rebut el govern de Begur respecte als cinc projectes urbanístics sotmesos a consulta

Acaben les obres de l'equipament del Mas d'en Pinc

En els darrers mesos, el govern begurenc ha encarregat un paquet d'obres per actualitzar les dependències del Mas d'en Pinc, un cop acabada la concessió a l'entitat ambientalista Nereo. Descartada la proposta de l'anterior executiu de CiU, de donar la concessió de la finca a algun particular, el nou govern hi ha traslladat la seu de l'àrea de Medi Ambient i s'ha convocat un concurs públic per a la cessió temporal d'espais de l'equipament a entitats del poble. La idea és que les associacions que en facin ús se centrin a gestionar, protegir, estudiar i difondre el capital natural marí i terrestre del municipi.

En aquests moments ja se sap que hi anirà l'Associació Protecció Civil de Begur, de creació recent, i no es descarta que hi pugui instal·lar-se, si arriba a bon port, segons explica l'alcalde, Joan Loureiro, l'ADF de Begur, Pals i Regencós. També es tindran en consideració entitats o empreses dedicades al territori o la cultura.

En el procés de rehabilitació de l'equipament, la primera acció va ser la reconstrucció de la teulada, que va costar 19.000 euros. Més tard s'ha executat el condicionament de portes i finestres, la instal·lació elèctrica, mobiliari, pintura, eliminació de tèrmits a la fusteria, un sistema d'alarma, diverses obres de serralleria i neteja de les instal·lacions, amb una inversió de més de 34.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona