Administracions

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell deixarà de fer contractes d'assessoria sense concurs

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, va anunciar ahir que els contractes d'assessories que faci l'Ajuntament seran per concurs públic, independentment del cost. Ho va dir abans del ple municipal en què els grups d'ERC i Compromís per la Seu van presentar una moció conjunta en què demanaven la fi de les contractacions amb l'empresa Efial. Els dos grups a l'oposició han denunciat sovint que el consistori ha fet contractes amb Efial per un valor total de 500.000 euros, sempre amb factures de menys de 18.000 euros i sense concurs públic.

Batalla va indicar que “un informe de la interventora i del secretari referma la legalitat i transparència de totes les accions de govern relacionades amb les assessories”. “Ja n'hi ha prou de posar foscor a la gestió municipal, i, per tant, com a equip de govern hem decidit fer tots els contractes vinculats a assessoraments per concurs públic, tot i no ser obligatori per llei”, va dir l'alcalde.

La moció de Compromís i ERC, que tenen majoria en el ple, amb 9 dels 17 regidors, proposa que no es permetin més contractes amb Efial mentre no s'esclareixin les causes que l'empresa té obertes per contractes amb els ajuntaments de Torredembarra, Ascó i Girona. El portaveu del grup de Compromís, Òscar Ordeig, ha manifestat que “aquesta decisió s'havia d'haver pres molt abans i que això no justifica que s'hagin donat més de 500.000 euros en contractes de menys de 18.000 euros a Efial”. En aquest sentit, va concloure que “la majoria d'assessories o eren per temes poc rellevants per a l'Ajuntament o no han servit de res”.

El portaveu d'ERC, Francesc Viaplana, va dir: “Totes les contractacions haurien de ser per concurs públic. Per tant, celebrem la decisió i demanem que no es pugui contractar Efial fins que no s'esclareixin les causes obertes.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona